Bursele pentru studenți, doctoranzi sau bursele de excelență olimpică au fost majorate, situație în care studenții vor beneficia de mai mulți bani în anul 2023-2024.

La mijlocul lunii trecute, ministerul Educației aproba regulile de acordare a burselor școlare, însă primele viramente urmează să fie efectuate abia la mijlocul lunii noiembrie.

Bursa socială pentru studenți crește de la 580 de lei la 900 de lei, cea pentru studenții doctoranzi din anul III și IV crește la 3.200 de lei, iar bursa de studiu pentru licența didactică cu dublă specializare sau pentru masterat didactic va fi de 3.158 de lei, potrivit Ordinului care reglementează cuantumul burselor destinate studenților și doctoranzilor pentru anul universitar 2023-2024 semnat marți de ministrul Educației, Ligia Deca.

Acordarea de burse de excelență olimpică I/ internațională studenților din cadrul instituțiilor de învățământ superior de stat înmatriculați în anul I, licența care au obținut premiile I, II sau III la olimpiadele școlare internaționale se va face astfel:

  • 3.300 de lei pentru premiul I
  • 2.475 de lei pentru premiul II
  • 1.650 de lei pentru premiul III.

,,Cuantumul burselor de performanță, bursa de performanță sportivă, bursa pentru învățământ dual și bursa specială vor fi stabilite prin hotărâre a senatului instituției de învățământ superior de stat, la propunerea Consiliului de administrație”, au mai anunțat reprezentanții Ministerului Educației.

În această vară, Ministerul Educației a schimbat criteriile de acordare a burselor elevilor, mărind valoarea burselor de merit dar eliminând bursa de studiu.