Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță caniculă și disconfort temic, urmate apoi de Cod galben și Cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului, vijelii.

Disconfortul termic va fi ridicat astăzi (23 iunie) în toate zonele de câmpie și pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă (24 iunie) în sud și est, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, și va fi caniculă, vineri (23 iunie) local în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, iar sâmbătă (24 iunie) în Câmpia Română și în Dobrogea continentală.

COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 19:00 – 24 iunie, ora 10:00. 

În intervalul menționat, în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…75 km/h) și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Sâmbătă și duminică vor fi perioade cu instabilitate atmosferică îndeosebi în centru, sud și est.

COD PORTOCALIU de intensificări ale vântului, vijelii. Interval de valabilitate: 23 iunie, ora 20:00 – 24 iunie, ora 04:00.

În Banat, Crișana, Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 80…100 km/h) și vijelii.