Cel mai tânăr antrenor din primele două divizii ale României, Dragos Militaru (33 ani), revine pe banca Unirii Dej.

Tehnicianul originar din Gorj a semnat un contract valabil până în vara anului viitor, cu posibilitatea de a-și prelungi înțelegerea pentru încă un sezon. Militaru îi va avea ca secunzi pe Eusebio Șuvagău și Moundir Moussaddak, în timp ce antrenor cu portarii va fi Vasile-Mircea Șleam, anunta FC Unirea Dej pe conturile oficiale.

Cu Dragoș Militaru pe banca tehnică, în sezonul 2020/2021, la 100 de ani de la înființare, echipa din Dej a revenit pe a doua scenă fotbalistică. Apoi, tehnicianul în vârstă de 33 de ani și elevii săi au reușit cea mai mare performanță din istoria clubului: calificarea în Play-off-ul Ligii 2. La începutul acestui an, Dragoș Militaru a fost desemnat ”cel mai bun antrenor din Liga 2” de către Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) România.

⚡⚡⚡

Întâmplare incredibilă ieri în județul Cluj.

Un tânăr de 20 de ani a fost depistat drogat în timp ce dădea examenul de traseu pentru obținerea permisului de conducere. A fost prins din propria neatenție sau chiar prostie. După ce a urcat în mașină și s-a așezat la volan, polițistul examinator i-a cerut buletinul pentru a-i confirma identitatea. Numai că, din greșeală, odată cu buletinul i-a înmânat polițistului și o punguliță în care se afla un praf alb.

Examinatorul și-a chemat colegii de la rutieră, care l-au testat pe tânăr cu aparatul drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv. Praful alb din pliculețul înmânat polițistului a fost ridicat de cei de la BCCO și urmează să fie analizat.

Tânărul s-a ales acum cu dosar penal pentru consum și deținere de substanțe psihoactive.

⚡⚡⚡

Astăzi este ziua Mondială a Accidentului Vascular Cerebral, zi care își propune creșterea gradului de conștientizare asupra pericolului reprezentat de această afecțiune gravă.

În România se înregistrează peste 60.000 de cazuri de Accident Vascular Cerebral (AVC) într-un an, reprezentând prima cauză de invaliditate şi a doua cauză de mortalitate în rândul populaţiei.

Semnele și simpptomele unui AVC variază de la o persoană la alta, însă cateva simptome principale il fac usor de detectat:

  • fața poate să fie căzută pe o parte
  • brațele amorțite
  • vorbirea neclară sau confuză.

Timpul este un factor important în lupta cu AVC. Dacă observăm semnele și simptomele AVC la cineva din jur, trebuie să sunăm imediat la 112. Este foarte important ca pacientul cu AVC să aibă acces la tratament specializat în primele 3-4 ore de la apariția simptomelor.

O parte dintre factorii de risc pentru AVC nu pot fi controlați (vârsta și genul), însă cei care țin de stilul de viață sunt potențial tratabili:

  • obezitatea
  • lipsa de activitate fizică
  • consumul excesiv de alcool
  • consumul de droguri
  • tensiunea arterială crescută

 

Vizualizari: