Se va putea dona sânge lunar și la Dej, însă doar dacă numărul donatorilor va fi constant.

Totul face parte din lansarea proiectului “Împreună dăruim viață”, inițiat de asociația Vă ajutăm din Dej în colaborare cu spitalul Dej și Centrul de transfuzie sanguină Cluj. Scopul proiectului este de a aduce în fiecare lună la donare între 50-100 de persoane din Dej și împrejurimi. Completând un formular pe site-ul asociației Vă ajutăm din Dej sunteți înscris ca potențial donator la viitoarele campanii lunare, astfel încât să existe o sursă de sânge constantă și de la Dej.

Detalii pe VaajutamdinDej.ro.

⚡⚡⚡

Încă un pas pentru obținerea digitalizată a documentelor în județul Cluj.

Începând de ieri, pe lista avizelor și autorizaților care pot fi obținute online se adaugă și avizele emise de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Documentele pot fi obținute prin accesarea platformei Ghișeul Unic, la adresa public.cluj.archi

Mai exact, pot fi cerute din fața calculatorului avizele de securitate la incendiu, amplasare în parcelă, de asigurare a posibilității de acces la drumurile publice, de protecția civilă sau acordurile pentru jocuri de artificii.

Acestea li se alătură celor ce puteau fi eliberate online, și anume certificatul de urbanism, autorizațiile de construire, dreptul de preemțiune sau prleungirile PUZ, PUD și PUG.

⚡⚡⚡

Un tânăr de 26 de ani din județul Cluj a fost amendat cu 1300 lei și a rămas fără permis, după ce s-a crezut polițist.

Pentru a scăpa de traficul de coșmar de pe DN1 la intrarea în Huedin, acesta și-a montat pe mașină un girofar pe care îl folosea ilegal. A condus kilometri buni pe contrasens, depășind coloana de mașini, dar la un moment dat a dat nas în nas cu un echipaj de poliție. Oamenii legii și-au dat seama că luminile albastre montate în bara din față a mașinii erau folosite ilegal, astfel că l-au sancționat.

Pe lângă amendă, a ramas 3 luni pieton.

⚡⚡⚡

Ministerul Muncii a anunțat printr-un comunicat de presă că au fost tipărite tichetele de pensii cu ajutoarele pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei.

În prima jumătate a lunii octombrie va începe livrarea pensiilor prin poștă, iar de pe 12 octombrie vor fi alimentate conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea pensiilor pe card, potrivit Ministerului Muncii.

  • În cuantum de 500 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este de până la 1.500 lei inclusiv;
  • În cuantum de 400 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 1.501 lei și 2.000 lei inclusiv;
  • În cuantum de 300 lei, dacă nivelul veniturilor lunare este între 2.001 lei și 3.000 lei inclusiv.