S-a dat alarma ieri printre echipajele de urgență de la Dej. Un apel la 112 a anunțat în jurul orei 17 că în apropierea Bibliotecii Municipale se afla o geantă suspectă.

La fața locului au fost trimiși polițiștii, iar conform procedurilor, zona a fost izolată. Circulația a fost restricționată în Piața Lupeni, iar oamenii au fost ținuți la distanță. La Dej a ajuns și o echipă pirotehnică de la Cluj Napoca pentru a ridica bagajul suspect și a afla ce anume se află în el.

După ce acesta a fost deschis în condiții de siguranță, s-a stabilit că bagajul era gol.  Oamenii din zonă le-au povestit polițiștilor că un bărbat ar fi lăsat geanta acolo, dar încă nu se știe dacă intenționat sau a uitat-o.

⚡⚡⚡

Sunt restricții de circulație în Piața Bobâlna din Dej deorece continuă lucrările de reabilitare a zonei centrale.

Începând de astăzi va fi închis traficul rutier în zona centrală paralelă parcului Mic, din zona trecerii de pietoni de la Gigi până în intersecția de la cercul militar. Se va putea cicula în schimb către strada Petru Rareș sau prin fața primăriei.

Conducătorii auto sunt rugați să nu parcheze în zona intervențiilor, iar pentru evitarea aglomerațiilor în trafic se recomandă să aleagă străzile adiacente acesteia.

Pe perioada lucrărilor va fi posibilă aprovizionarea agenților economici din zona de lucrări.

Lucrările se realizează în cadrul proiectului cu finanțare nerambursabilă ,,Amenajarea zonei pietonale centrale în vederea reducerii emisiilor de carbon în zona centrală a municipiului Dej ”.

⚡⚡⚡

287 dejeni s-au înscris în programul Rabla Local, iar înscrierile continuă până în 29 septembrie la miezul nopții.

Programul se adresează persoanelor fizice care vor să scape de un autoturism vechi, dar nu vor să își cumpere unul nou.

Astfel, dejenii care nu au reușit să se înscrie până în data de 31 august, data inițială anunțată ca termen limită de înscriere, mai au la dispoziție 10 zile,.

Primăria Municipiului Dej a obținut finanțarea pentru 500 de autoturisme, numărul maxim de autovehicule prevăzut pentru localitățile cu o populaţie cuprinsă între 10.001 şi 50.000 de locuitori.

Până ieri, 20 septembrie s-au înscris în program pe site-ul AFM 287 persoane, 213 poziții mai fiind disponibile . Cei care se înscriu și îndeplinesc criteriile, vor primi 3000 lei din bugetul local și al administrației fondului pentru mediu, fără obligativitatea cumpărării unui autoturism nou.

⚡⚡⚡

În acest weekend are loc la Dej o nouă campanie de sterilizare Gratuită a câinilor cu și fără stăpân.

Sterilizarea este singura soluție prin care este prevenit abandonul și eficiența pe termen lung pentru câinii de pe străzi. Sunt disponibile 120 de locuri, vineri, sâmbătă și duminică și sunt primiți câini cu și fără stăpân atât din Dej cât ți din localitățile învecinate.

Programările se fac exclusiv la numărul de telefon : 0787 273 338