Prima mașină electrică etichetată MADE ÎN CLUJ circulă deja pe străzile județului.

A primit omologare din partea Registrului Auto Român pentru a efectua probe de trafic. După ce va fi imbunătățită, ar putea începe chiar producția de serie limitată. Mașina a fost dezvoltată de o echipă condusă de omul de afaceri clujean Voicu Oprean, alături de specialiști din cadrul universității Tehnice. Cântărește două tone, iar caroseria e confecționată din fibră de carbon.

A fost testată până la o viteză maximă 120 km/h , dar ar putea mai mult. Cele două motoare amplasate în roțile din spate au împreună o putere de 320 cai.   500.000 euro au fost investiți până acum în prototip, iar dacă se va găsi finanțare, după imbunătățiri, dezvoltatorii vor să îl fabrice într-o serie limitată.

⚡⚡⚡

E nevoie din nou de sânge.

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină de la Cluj-Napoca fac apel la locuitorii județului să doneze, deoarece stocurile sunt pe terminate. Grupele cele mai deficitare sunt: 0 negativ (-), A negativ (-) și B pozitiv (+). Situația este atât de gravă încât la aceste grupe de sânge deja se intră în rezerva de urgență.

Se poate dona la Centrul de Transfuzie Sanguină Cluj-Napoca, strada Nicolae Bălcescu nr.18, de luni până vineri între orele 7:30-13:30.

⚡⚡⚡

Un incendiu a avut loc ieri, în localitatea Lunca Cetanului, comuna Vad. O cabană a fost cuprinsă de flăcări.

La fața locului pompierii dejeni s-au deplasat cu două autospeciale pentru stins incendii, unde au găsit un perete interior cuprins de flăcări pe o suprafață de aproximativ 5 mp. Proprietarul a acționat asupra arderii cu mijloace de primă intervenție, iar incendiul a fost lichidat imediat după sosirea pompierilor”, a transmis ISU Cluj.

Din fericire, nu au fost persoane care să solicite consult medical, iar incendiul a pornit, cel mai probabil, de la coșul de fum izolat necorespunzător față de materiale combustibile.

⚡⚡⚡

Au mai rămas cinci zile până pe 25 octombrie până când este celebrată Ziua Armatei.

Data are o însemnătate mare, deoarece pe 25 octombrie 1944, Armata României elibera ultima brazdă de pământ românesc de sub dominație fascistă.

În garnizoana Dej, manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Armata României au început mai devreme, chiar de astăzi. Astfel, la terenul acoperit din cadrul Parcului Balnear Toroc se va desfășura competiția sportivă Cupa 25 Octombrie la minifotbal.

În perioada 23-24 octombrie în intervalul orar 09:00-14:00 în incinta Cercului Militar Dej vor fi organizate vizite la Muzeul Militar Dej, precum și ateliere de prezentare a echipamentului, materialelor și armamentului din dotarea militarilor din garnizoana Dej.

În data de 23 octombrie, începând cu orele 10:00, la Policlinica Municipală Dej, militarii dejeni vor participa la o campanie de donare de sânge.

În data de 24 octombrie, începând cu orele 14:00, la Cercul Militar Dej, se va desfășura un simpozion dedicat Zilei Armata României, unde vor fi prezentate teme cu caracter specific acestei zile,

Activitățile dedicate sărbătoririi Zilei Armata României se vor încheia în data de 25 octombrie, începând cu orele 12.00, printr-o Ceremonie militar-religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la „Monumentul Eroilor” din Cimitirul Dealul Florilor .