Nouă militari au fost răniți ieri în urma unui incident care a avut loc în poligonul de la Crasna, județul Sălaj.

Aceștia participau la un exercițiu de antrenament, dar o grenadă a explodat mult prea aproape de ei și le-a provocat răni. Cel care coordona exercițiul a sunat la 112, iar la fața locului au fost trimise 4 ambulanțe și un elicopter SMURD. Cu toții au fost duși la spitalul din Zalău, iar în starea cea mai grava s-a aflat un tânăr de 19 ani, care avea răni la mâini, picioare cât și în zona capului.

Parchetul militar Cluj a preluat ancheta, iar procurorii vor să afle cum a fost posibil incidentul și cine a greșit. În mod normal, dacă militarii erau poziționați corect, nu puteau fi răniți toți, deoarece în tranșeul de aruncare ar fi trebuit să se afle doar cel care arunca și comandantul tragerii.

⚡⚡⚡

Se mișcă lucrurile când e de recuperat bani la Stat.

În primele 10 luni ale acestui an, polițiștii din județul Cluj de la Criminalitate Economică au reușit să recupereze prejudicii în valoare totală de 16 milioane de lei, mult mai mult decât colegii lor din alte județe. Informațiile au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul instituției.

Conform IPJ CLUJ, polițiștii efectuează permanent acțiuni de prevenire și combatere a infracțiunilor din zona de competență, fiind înregistrate, de la începutul anului 2023, 272 de dosare penale, cu un plus de 43 față de perioada anului trecut, dintre care 83 au avut ca obiect fapte de evaziune fiscală.

⚡⚡⚡
Drumul de mare viteză Bistrița-Baia MAre a ajuns la faza de consultare publică.

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE (CNAIR) a lansat procesul de consultare publică ce are ca scop prezentarea și asigurarea accesului la variantele de traseu studiate pentru porțiunea de Drum de mare Viteză „Dej – Bistrița”. Oricine este interesat să își exprime un punct de vedere cu privire la cele două variante propuse de traseu, o poate face până în 22 octombrie la miezul nopții.

Opiniile pot fi exprimate în cadrul chestionarului online găzduit de site-ul Primăriei Dej.

⚡⚡⚡

Statul își dorește mai multe produse românești la raft și vrea să sprijine financiar antreprenorii acestor produse.

Ministerul Agriculturii a lansat programul INVESTALIM, un nou program multianual de sprijin pentru industria alimentară. Producătorii români urmează să beneficieze de ajutoare de stat de până în 500.000 de euro pentru investiții, sumele urmând a fi alocate prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, cu o co-finanțare de 25% din partea beneficiarilor.

Prin acest program se vor acorda ajutoare de stat regionale pentru susținerea investițiilor în achiziționarea de active pentru înființarea de unităţi noi, extinderea capacităţii unei unităţi existente, diversificarea producţiei prin fabricarea unor produse noi.