Plafonarea adaosului comercial la anumite produse alimentare va fi prelungită cu încă trei luni, iar pe listă vor fi adăugate și produse noi, în special alimente utilizare în prepararea mâncărurilor de sărbători.

Potrivit Ministrului Agriculturii, pe noua listă se vor regăsi și orezul, bulionul, margarina, smântâna, drojdia, cozonacul, varza murată și usturoiul. Din luna august a fost introdusă plafonarea la 20% a adaosului comercial pe care comercianții îl pot adăuga, pentru a se evita scumpirea bruscă și necontrolată a alimentelor de bază.

⚡⚡⚡

România va avea un sistem de alertă timpurie și informare în timp real privind atacurile asupra spațiului cibernetic național.

Firmele, instituţiile de stat sau chiar persoanele fizice pot primi alerte despre hackerii care le-au intrat în calculator. Momentan, nu se ştie când va fi totul implementat, dar Proiectul a fost testat din 2019 în parteneriat cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Specialiştii Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică spun că observă zilnic între 20 şi 30.000 de potenţiale atacuri.

⚡⚡⚡

Peste 2800 de locuri au fost scoase la concurs în şcolile de poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră şi pompieri, în sesiunea octombrie 2023 – februarie 2024.

Cele mai multe sunt la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina – 1340 urmată de Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300 de locuri. De asemenea, dintre locurile scoase la concurs pentru sesiunea octombrie – februarie, 52 sunt pentru minorităţi naţionale.

Până pe 05 noiembrie, candidaţii pot depune cererile de înscriere, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, pe care o găsesc pe site-ul școlii pe care vor să o urmeze. Tot acolo găsesc și calendarul înscrierilor dar și examenele pe care trebuie să le susțină.