Ursii au facut din nou probleme in comuna Mica si au dat atacul la o stana de oi de la marginea localitatii Nires. Pagubele sunt destul de insemnate, iar oamenii sunt disperati, pentru ca cei responsabili nu iau nici o masura.
Totul s-a intamplat in noaptea de luni spre marti, la o stana de la marginea localitatii Nires. Ursul a intrat in tarcul in care erau tinute oile, trecand de gardul electric din imprejurimi. Oamenii spun ca a facut prapad, iar pagubele sunt enorme. Opt oi au fost gasite moarte, sfasiate, iar alte 27 sunt de negasit. Un satean din Unguras, localitate invecinata cu Nires, le-a spus autoritatilor ca ieri dimineata a vazut ursul mancand dintr-o oaie pe marginea drumului judetean, fara sa fie speriat in vreun fel de masinile care treceau.
O comisie formata din reprezentanti ai diferitelor institutii au mers ieri la fata locului pentru a evalua pagubele, dar satenii nu sunt prea increzatori ca pagubitul va fi despagubit prea curand. La ultimul atac, cand ursul a distrus unui localnic stupii de albine pe care ii avea in curte, omul a fost despagubit abia dupa doi ani.

⚡⚡⚡

Patru persoane din Dej, Bistrita si Cluj-Napoca au fost retinute de politisti pentru ca si-au facut in mod ilegal firma de transport, fara a detine licenta. Acestia faceau curse periodice de persoane catre Vestul Europei, dar transportau si colete, desi nu aveau voie sa faca acest lucru. Mai mult decat atat, sumele incasate de la oameni nu erau inregistrate in evidentele contabile.
Au fost puse in executare 14 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar de evaziune fiscală, constituirea unui grup infracțional organizat și delapidare.
Perchezițiile au fost desfășurate pentru documentarea activității infracționale și administrarea probelor într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la 5 persoane, reprezentanți ai unor societăți comerciale care efectuează transport internațional de persoane și transport de colete, fără a deține licență și fără a înregistra în contabilitatea societăților sumele încasate, prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 500.000 de lei.
S-a dispus reţinerea a 4 persoane cu vârste cuprinse între 54 și 57 de ani, din Bistrița, Dej și Cluj-Napoca, urmând ca doi bărbați de 57 de ani, din Bistrița și Cluj-Napoca să fie prezentați magistraților cu propunere de luare a unei noi măsuri preventive.

⚡⚡⚡

Peste 100 de km de autostrada si drumuri expres va avea Romania in plus in acest an, dupa ce in septembrie a atins borna simbolica de 1000 km de autostrada.
Sunt sanse ca in acest an sa se inaugureze un nou tronson din Autostrada Transilvania, dupa ce ani de zile a stat blocat. Este vorba despre cei 15 km dintre Chetani si Campia Turzii, care va permite circulatia fara intrerupere, pe autostrada, de la Cluj-napoca la Targu Mures. Constructorul are un avans foarte mare si vrea sa inaugureze la finalul acestui an, inainte cu 9 luni fata de termenul initial .

Tot anul acesta ar urma sa fie dat in trafic partial si lotul 2 al autostrazii a0, de langa bucuresti, 10 km din sectorul nordic, intre DN1 si a3 si alti 10 din sectorul sudic.

Si 32 de kilometri din drumul expres Craiova Pitesti ar urma sa fie dati in trafic pana la finalul acestui an, dupa cum arata lucrurile din santier si tot inainte de termen, pana la finalul anului, se va putea circula pe drumul expres de 19 km care va lega oradea de autostrada.