Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a desfăşurat, vineri, ample acţiuni de control la 65 de magazine aparţinând lanţului de retail Kaufland, la nivelul întregii ţări, şi le-a aplicat amenzi de peste 1,7 milioane de lei.

Comisarii au oprit definitiv de la comercializare peste 1 tonă de produse alimentare neconforme şi au oprit temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficienţelor, la 49 de unităţi. Cele mai multe nereguli au fost identificate la zonele de Grill, unde mesele de lucru erau cu rugină, neigienizate, cu prezență masivă de grăsimi și arsuri, iar condițiile igienice erau deficitare. De asemenea, în urma controalelor au fost găsite multe neconcordanțe între prețurile afișate la raft și cele de la casa de marcat.

Controalele ANPC vor continua și în perioada următoare.

⚡⚡⚡

O femeie de 51 de ani din Bata a rămas fără autoturismul în valoare de 19.000 euro după ce a aflat că acesta fusese declarat furat în Marea Britanie.

Polițiștii de la investigații criminale au reușit să identifice mașina, dată în urmărire internațional încă din 2021. Nu se știe încă dacă femeia a fost cumpărator de bună credință sau dacă avea cunoștință de neregulile în acte pe care le avea autotrismul dar urmează să se stabilească în urma anchetei.

Până la finalizarea cercetărilor, mașina a fost indisponibilizată de polițiști.

⚡⚡⚡

Vremea a intrat într-un proces de răcire semnificativă încă de ieri, când vestul şi nordul teritoriului temperaturile au început să scadă simțitor.

Meteorologii spun că și ploile ne vor da bătăi de cap, în unele zone depățind cantitatea de 20-25 l/mp. Mai mult decât atât, la munte se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, special în nordul Carpaţilor Orientali, iar la altitudini mai mari de 1700 m şi în restul masivelor montane.

De asemenea, vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor.

⚡⚡⚡

Lucrările la drumul expres care va lega Autostrada Transilvania (A3) de drumul național DN1 în dreptul localității Tureni au demarat în forță, la începutul lunii trecute.

Constructorul a intrat cu utilajele pe teren, după ce Ministerul Transporturilor a emis în august 2023 autorizația de construire pentru drumul expres.

O filmare realizată recent cu drona arată că lucrările avansează într-un ritm alert, înregistrând, într-o lună de la demarare, un progres de 7%.  Drumul va avea o lungime de doar 12 kilometri, dar va scoate traficul greu din Turda și Cluj-Napoca, ajutându-i pe șoferii care vin dinspre Centrul Țprii pe autostrada Transilvania să ajungă pe centura Vâlcele Apahida, iar mai apoi să își continue drumul spre Dej și Nordul țării.