Ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Cluj au pus în executare 46 de mandate de percheziție domiciliară, la sediile unor firme din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Alba, Bihor, Bacău, Suceava, Covasna, Brașov, București – Sectoarele 2 și 3, bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală.

Activitățile au vizat documentarea a două cauze penale.

În prima cauză, anchetatorii au stabilit că în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2022, reprezentanții unor societăți comerciale din județul Cluj și din alte județe din țară, ar fi solicitat și obținut 21 de rambursări nelegale de TVA, în numele a 11 societăți comerciale din România, fără ca operațiunile comerciale înregistrate în evidențele contabile aferente acestor rambursări să aibă la bază operațiuni comerciale reale.

De asemenea, s-a constatat că o societate comercială din Cluj-Napoca ar fi înregistrat în evidențele contabile achiziții fictive de la 5 societăți comerciale din România, cu scopul diminuării obligațiilor de plată către bugetul de stat, creand un oprejudiciu de 900 000 lei.

Cu privire la cea de-a doua cauză a reieșit că, în perioada 2021- aprilie 2022, o societate comercială, ar fi înregistrat în evidențele contabile achiziții fictive de la trei societăți comerciale din țară, cu scopul diminuării obligațiilor de plată către bugetul de stat.

În această cauză, urmează a fi stabilit prejudiciul înregistrat.

⚡⚡⚡

Ieri, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au oprit pentru verificări un autoturism, condus pe strada Clujului din municipiul Gherla, de un tânăr de 22 de ani, din județul Bistrița-Năsăud.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând concentrația de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii l-au testat pe acesta cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, reieșind indicii cu privire la prezența acestora.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, a rămas fără permis și s-a ales cu dosar penal.

⚡⚡⚡

Registrul Auto Român anunță că începând cu data de 15 noiembrie, verificările necesare pentru redobândirea Certificatului de Înmatriculare reținut la controlul tehnic în trafic, eliberarea duplicatul și înlocuirea Cărții de identitate, vor necesita programare prealabilă.

Prin urmare, nu vă mai puteți prezenta la reprezentanțele RAR fără ca înainte să intrați pe site-ul www.rarom.ro la secțiunea Programări sau să sunați la numărul de call-center 021/9672 și să obțineți un număr de programare.

Măsura mai sus menționată este menită să reducă timpii de așteptare de la intrarea în curtea reprezentanțelor RAR până la preluarea vehiculelor de inginerii de pe linie.