De luni se preiau cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire.

Potrivit Legii, familiile și persoanele singure pot beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie dacă veniturile medii nete lunare sunt: 2053 lei pentru persoanele singure sau 1386 lei/ membru în cazul familiilor.

La stabilirea venitului net mediu lunar pe membru de familie şi, după caz, al persoanei singure, se iau în calcul toate veniturile realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii.

Persoanele eligibile interesate pot prelua cererile de la Direcția de Asistență Socială, poarta 2, începând cu data de 16 OCTOMBRIE.

Cererile completate, semnate și actele justificative pot fi depuse începând cu data de 1 NOIEMBRIE, astfel:
la Primăria Municipiului Dej, Casa Căsătoriilor, zilnic de luni- vineri, între orele 9.00-15.00,
pot fi transmise și electronic, pe adresa de e-mail: primaria@dej.ro

Documentele pot fi depuse individual sau prin intermediul asociațiilor de proprietari .

⚡⚡⚡

FC Unirea Dej a anunțat, ieri, demiterea antrenorului principal Dacian Nastai, numit în vară, la începutul sezonului de Liga 2.

În urma evoluției mediocra din primele nouă etape, în care Unirea Dej a obținut doar 7 puncte și ocupă locul 18 din 20, Comitetul Director al clubului a decis să-l demită pe Dacian Nastai.

Imediat după meciul de sâmbătă, antrenorul a fost chemat de primar pentru a da explicații și tot atunci a fost înștiințat că se vrea înlocuirea lui.

Până la sosirea unui nou antrenor, echipa va fi antrenată de secundul Eusebiu Suvagau.

⚡⚡⚡

Justiția din Cipru a decis extrădarea miliardarului Beny Steinmetz, fostul investitor în proiectul de la Roșia Montană din România.

Nu se știe deocamdată când va fi adus în țară, pentru că decizia instanței din Cipru poate fi atacată în termen de 3 zile. Și cu siguranță că va fi atacată, pentru luna trecută, miliardardul a încercat cu orice preț să obțină anularea mandatului european de arestare emis de România, invocând vicii de procedură ale justiției de aici.

Omul de afaceri a fost reținut în Cipru la începutul lunii septembrie imediat după ce a ajuns pe aeroportul din Larnaca, în baza mandatului european de arestare emis de țara noastră în urmă cu 2 ani.

Acesta are de executat 5 ani de închisoare, fiind implicat în dosarul Ferma Băneasa. Mai exact, spun anchetatorii, a fost implicat într-un grup infracțional organizat care încerca să obțină în mod ilegal suprafețe de teren în țara noastră, în valoare de 145 milioane euro.

⚡⚡⚡

O femeie de 45 de ani care susținea examenul pentru permis auto în Cluj a fost salvată de polițistul care o examina, după ce a suferit un infarct.

De la începutul examenului, polițistul a văzut-o pe femeie că avea un comportament nefiresc, dar a crezut că e vorba doar despre emoții. Aceasta a căzut însă cu capul pe volan și a devenit înconștientă, astfel că polițistul și-a dat seama că are o problemă medicală. A sunat la 112, dar până la sosirea ambulanței, a coborât victima din mașină și a început să îi aplice manevre de resuscitare. Femeia a fost dusă la spital și spun medicii, datorită intervenției promte și a primului ajutor aplicat la timp, își va reveni în totalitate.

Din păcate, 9 din 10 români nu știu să aplice primul ajutor, iar în cazul unei persoane inconștiente, cu fiecare minut care trece fără a primi ajutor, scad șansele de supraviețuire cu aproximativ 10%.

⚡⚡⚡

Un bărbat din Gherla e mai bogat cu 65000 lei după ce a câștigat la Loto.

Mai exact, bărbatului i-a surâs norocul la tragerea Joker de duminică, la categoria a treia. La Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 3,20 milioane de lei (peste 645.100 de euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 7,76 milioane de lei (peste 1,56 milioane de euro).