Procurorii DIICOT Cluj au dispus reținerea unui bărbat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și deținere fără drept în scopul propriului consum de droguri de risc și mare risc.

Tânărul a fost prins de polițiști și la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Anchetatorii spun că în perioada octombrie 2021 – octombrie 2023 a vândut și oferit cu titlu gratuit, în mod repetat, diferite cantități de canabis unor consumatori din județul Cluj.

De asemenea, în perioada august 2022 – noiembrie 2023, a deținut, fără drept, pentru consum propriu, droguri de risc și mare risc, respectiv canabis și ecstasy, iar la data de 7 august, a condus un autoturism, pe drumurile publice, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

În urma percheziției efectuate la locuința inculpatului au fost identificate și ridicate cantități de canabis, tablete conținând MDMA (ecstasy), mai multe dispozitive de mărunțire, recipiente metalice și din plastic prezentând urme de substanță, o sumă de bani, precum și alte mijloace de probă.

Acesta a fost arestat pt 30 de zile.

⚡⚡⚡

Două femei de 30 și 39 de ani sunt bănuite că ar fi încercat să obțină pe nedrept fonduri publice pentru sprijinirea persoanelor refugiate.

Polițiștii au descins în 4 locații, respectiv trei în județul Cluj și una în județul Maramureș, la persoane bănuite de tentativă la infracțiunea de obținere ilegală de fonduri. Din activități a reieșit faptul că în cursul luni februarie, cele doua femei, cu vârste de 30 și 39 de ani, din județele Cluj si Maramureș, au depus actele pentru a deconta chirii pentru refugiați ucraineni, care însă nu erau găzduiți de ele.

Acestea s-au ales cu dosar penal și riscă închisoare.

⚡⚡⚡

Echipa de fotbal Unirea Dej va întâlni sâmbătă, de la ora 11, pe CSM Reșița.

Partida, care va avea loc pe Stadionul Municipal Dej, contează pentru a 13-a etapă din Liga 2. În ziua jocului, biletele se vor putea achiziționa de la intrarea pe stadion dinspre Parcul Mare, prețul unui bilet fiind 20 de lei.