România va oferi ajutor medical pentru răniții din Israel.

Medicii și asistenții medicali din țara noastră se pot oferi voluntari pentru a acorda asistență medicală victimelor rănite în urma conflictului din țara sfântă. Înscrierile se fac pe site-ul Ministerului Sănătății.

În doar o zi, o mie de cadre medicale din țara noastră au răspuns apelului lansat de Ministerul Sănătății si s-au înscris în baza de date. Ministrul Sănătății a afirmat că inclusiv asociaţii profesionale ale medicilor şi-au exprimat disponibilitatea de a sprijini medicii din Israel.  Societatea Română de ATI  s-a declarat pregătită să participe la constituirea de echipe medicale, a spus Rafila.

Ajutorul, spune ministrul Rafila, care constă în personal medical va fi trimis „numai la cererea statului Israel”. În ceea ce privește mobilizarea, aceasta este una  preventivă.

⚡⚡⚡

Elevii de clasa a XII-a se pot pregăti gratuit pentru BAC la Universitatea Babeș Bolyai.

Astfel, toți cei care au bursa de ajutor social și vor sp beneficieze de pregătire gratuită la o disciplină, la alegere, se pot înscrie până pe 15 octombrie în proiectul civic educativ BAC CU BINE, pe adresa de mail fundatiaubb.tutorat@gmail.com.

Voluntarii UBB (cadre didactice, doctoranzi, masteranzi și studenți) vor asigura, pe parcursul întregului an școlar, activități săptămânale de tutorat (on-line), pentru a te ajuta să obții rezultatul dorit la proba de examen care îți dă cele mai mari emoții.

Până în prezent, 107 elevi din județul Cluj au fost pregătiți în cadrul acestui proiect, iar rezultatelor lor au fost, în majoritatea cazurilor, excelente.

⚡⚡⚡

Un cutremur semnificativ, cu magnitudinea 5,4 s-a produs aseară la graniţa dintre Polonia şi Slovacia, iar seismul s-a simțit și în partea de nord-vest a României, inclusiv la Dej.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), cutremurul s-a produs luni, la 21:23:11 (ora locală a României).

Este vorba despre un cutremur semnificativ cu magnitudinea 5.4, produs la adâncimea de 30 km.

⚡⚡⚡

Tânărul de 21 de ani rănit în urma accidentului rutier produs sâmbătă la Urișor, are nevoie de ajutor.

Familia a făcut un apel la donare de sânge, acesta fiind spitalizat în stare gravă la Cluj-Napoca. Se poate dona orice grupă la centrul regional de transfuzii sanguine din Cluj-Napoca, de pe strada Nicolae Bălcescu numarul 18. Trebuie doar specificat că se donează pentru Sergiu Tap.

Până în 13 octombrie, programul centrului de transfuzii este de luni până vineri între orele 7:30-17:00.

Tânărul de 21 de ani a fost grav rănit în urma unui accident rutier care a avut loc în Urișor. Acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat într-un capăt de podeț. În urma impactului a fost proiectat în afara mașinii și a suferit leziuni grave.