Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost reținută aseară de DNA Cluj pentru dare de mită.

Aceasta a fost prinsă în flagrant în timp ce încerca să îi dea mamei unei judecătoare suma de 50.000 euro pentru o sentință mai blândă în cazul ginerelui său. Cătălin Cherecheș urma să afle dacă merge la închisoare într-un dosar de luare de mită pe 24 noiembrie, când Curtea de Apel Cluj urmează să dea soluția finală. Primarul baimărean a încercat în repetate rânduri prin diferite metode să amâne termenele de judecată până în aprilie anul viitor, când faptele s-ar fi prescris. Pentru că nu a reușit, anchetatorii presupun că a încercat printr-o altă metodă. Mama soției sale, care se știa cu mama judecătoarei ce urma să dea soluția, a contactat-o pentru a se întâlni într-un mall din Cluj. De cum a aflat, judecătorea a anunțat DNA care a organizat un flagrant. Azi noapte, după ore de audieri, soacra lui Cherecheș a fost reținută pentru 24 de ore.

⚡⚡⚡

Un bărbat de 35 de ani din Jucu a fost reținut de polițiști pentru o multitudine de infracțiuni.

Acesta a fost oprit în trafic în Cluj-Napoca și s-a dovedit că nu deține permis de conducere. Mai mult decât atât, plăcuțele de înmatriculare de pe mașină erau false. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență drogurilor in corp. Controlul mașinii a condus la identificarea și ridicarea unei pungi ce conținea substanțe vegetale de culoare verde despre care polițiștii cred că ar fi cannabis. Plicul a fost sigilat și înaintat Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, în vederea efectuării cercetărilor necesare.

În baza celor constatate și a probatoriului administrat, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat in fata judecatorilor.

⚡⚡⚡

O femeie în vârstă de 29 de ani din Dej a ajuns ieri la spital, în urma unui grav accident care a avut loc la Glod.

Totul s-a întâmplat în jurul orei 13, pe DN1C.

Conform polițiștilor, în accident a fost implicat un singur autoturism. Acesta era condus de un bărbat de 30 de ani din Dej, care a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus unde s-a izbit de un parapet metalic, iar mai apoi a ajuns pe spațiul verde din afara drumului. A fost solicitat și elicopterul SMURD de la Jibou care a preluat o pasagera cu multiple traumatisme, aceasta fiind transportată la un spital din Cluj. Celelalte persoane au fost asistate de către echipajele medicale, refuzând transportul la spital.

⚡⚡⚡

93 de cetățeni români şi membri ai familiilor acestora care au fost evacuaţi din Fâşia Gaza au fost aduși aseară în România.

Aceştia au ajuns în Bucuresti la bordul unei curse speciale a companiei TAROM, care a aterizat la Baza 90 Transport Aerian. La bordul aeronavei s-au aflat și 36 de cetățeni ai Republicii Moldova evacuați, de asemenea, din Fâșia Gaza, și cărora MAE român le acordă sprijin în vederea repatrierii în Republica Moldova.

Un al doilea avion este așteptat să sosească din Egipt în această seară. Toți cei 260 care au cerut până acum câteva zile evacuarea se află pe liste cu aprobările necesare și în zilele următoare vom continua procedurile de evacuare.