Un tânăr în vârstă de 21 de ani din localitatea Rugasesti a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc în Urișor, pe DN1C.

Acesta se afla la volanul unui autoturism VW și circula pe direcția Dej – Urițor. La un moment dat, din motive necunoscute încă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a ajuns pe contrasens, a revenit pe sensul său de mers, după care a intrat în șanțul din beton de pe marginea șoselei. Cursa a mai continuat prin șant, iar autoturismul s-ar fi răsturnat după ce ar fi lovit capătul de podeț. Mașina a ajuns mai apoi pe roți pe șosea, dar la impact tânărul a fost proiectat în afara ei. A fost găsit de martori inconțtient, iar aceștia au sunat la 112. La fața locului a fost trimis un echipaj cu medic al Ambulanței Dej, dar și pompierii de la descarcerare. Tânărului i-au fost acordate îngrijiri medicale și a fost stabilizat, după care a fost solicitat un elicopter SMURD pentru a fi transportat cât mai repede la Cluj-Napoca.

În continuare, dr. Mariana Baciu de la Ambulanța dej.

Polițiștii de la rutieră au efectuat măsurători la fața locului, urmând a se stabili cauza producerii accidentului. Din cauza stării grave în care se afla șoferul, nu a putut fi testat pentru a se stabili dacă a consumat alcool sau substanțe interzise, dar îi vor fi prelevate probe biologice la spital. Circulația rutieră a fost deviată peste o ora pe un drum de pământ paralel cu șoseaua națională, astfel că traficul nu a fost grav afectat.

⚡⚡⚡

Astăzi și mâine se desfășoară la Sala polivalentă din Cluj-Napoca o nouă ediție a Tărgului de Cariere.

Indiferent dacă ești în căutarea unui loc de muncă, dorești să iei pulsul mediului profesional sau cauti angajati, o poti face la targul de cariere, fiind cel mai mare astfel de eveniment din Transilvania. La ediția precedentă, au luat parte peste 19 000 de candidați, iar organizatorii așteaptă un număr chiar mai mare la evenimentele din toamna aceasta.

Numeroase companii locale și internaționale vor participa la evenimentele de recrutare, iar reprezentanții acestora așteaptă cu nerăbdare să interacționeze direct cu participanții și să le prezinte variate oferte de angajare. Asemeni edițiilor precedente, și de data aceasta vor fi prezente companii din diverse domenii de activitate, precum: inginerie și IT, producție și tehnică, auto si automotive, HoReCa, logistică și transport, telecomunicații, comerț, marketing și comunicare.

⚡⚡⚡

Un grup de pelerini din județele Cluj şi Maramureş trec prin momente de groză în Israel, în conflictul armat izbucnit în Fâşia Gaza.

Oamenii sunt acolo într-o excursie religioasă, dar nu au mai reușit să se întoarcă. Și o familie din Dej a rămas în Israel și nu a găsit pentru moment soluții de întoarcere în țară, pentru că cea mai mare companie aeriană care efectuează zboruri între Cluj și Tel Aviv și-a anulat toate cursele.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv şi Ambasada României la Amman, gestionează situaţia unui grup de 92 de cetăţeni români ajunşi pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Israel şi Fâşia Gaza.

Cetăţenii români se pot adresa Ambasadei României la Amman şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail amman@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Amman: +962 796 017 203.

⚡⚡⚡

Șoferii începători ar putea avea interzis noaptea pe străzi.

Noi modificări de Cod Rutier sunt propuse de Comisia Europeană. Noua directivă privind regulile rutiere va urma să fie transpusă în legislația tuturor statelor din Uniunea Europeană.

Șoferii începători vor trebui să manifeste atenție sporită, restricțiile luate în calcul fiind o perioadă de probă de doi ani în care riscă pierderea permisului dacă depășesc viteza prea des.

În ceea ce privește orice alte restricții impuse conducătorilor auto începători, statele membre ar trebui să aibă libertatea de a pune în aplicare norme suplimentare pe teritoriul lor.

Limitele de viteză în cazul acestora vor fi, de exemplu, doar de 90 km/h pe autostrăzi.

Codul Rutier românesc prevede deja că șoferii începători trebuie să circule cu viteză mai mică cu 20 km/h, în primul an de la obținerea permisului, față de limita maxim admisă pentru categoria de autovehicule respectivă. De asemenea, aceștia nu au voie să conducă mașini în regim taxi.

O altă interdicție în discuții, la nivel de UE, este interzicerea conducerii pe timp de noapte pentru șoferii începători.

Se ia în calcul și introducerea unei categorii de permis „B+”. Șoferii care au această categorie de permis vor putea să conducă mașini mai grele de 1,8 tone – unde de regulă se regăsesc SUV-urile sau unele mașini electrice.