Acțiune mărită a polițiștilor din Dej cu sprijinul celor de la Gherla și Cluj-Napoca. În doar câteva ore, peste 200 de persoane au fost legitimate și aproximativ 120 de autovehicule verificate.

Polițiștii rutieri au acționat, în special, în zonele în care s-au înregistrat frecvent accidente de circulație, în vederea prevenirii riscului rutier și depistării conducătorilor auto care nu respectă normele ce circulație.

Au fost aplicate în total 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 43.000 de lei, dintre care 72 la regimul circulației pe drumurile publice. Totodată, în cazul a 2 conducători auto, pe lângă sancțiunea principală, polițiștii au dispussi reținerea permisului de conducere.

Au fost conduse la sediul poliției 12 persoane, față de care s-au luat măsuri de amprentare și fotografiere, fiind puse în aplicare și 3 mandate de aducere.

De asemenea, în cadrul acțiunii a fost depistată o persoană dispărută de pe raza județului Arad, dată în urmărire la nivel național. Femeia, de aproximativ 30 de ani, a fost trimisă în județul Arad cu sprijinul polițiștilor Secției Regionale Poliție Transporturi Cluj.

⚡⚡⚡

Aurora boreală, un fenomen astronomic spectaculos, specific zonei polare, a putut fi observat duminică seara în România, dar, spun specialiștii se va repeta.

Cauza a fost activitatea intensă a soarelui, lucru care a făcut ca pe cer să fie un adevărat spectacol. Nu e pentru prima dată când aurora e vizibilă din zonele noastre, deși se întâmplă destul de rar. Specilaiștii Observatorului astronomic din Cluj spun că fenomenul va fi vizibil mai accentuat și mâine seară.

⚡⚡⚡

Producătorii locali de mâncare și vendorii non-food care doresc să se înscrie la Târgul de Crăciun din Piața Unirii și la Târgul de Iarnă de la Sala Sporturilor ,,Horia Demian’’ din Cluj-Napoca, o pot face deja.

Atât vendorii food cât și vendorii non-food au șansa să-și expună produsele la peste 900.000 de vizitatori din țară și din întreaga lume, care trec pragul târgului de Crăciun de la Cluj-Napoca în fiecare an.

Târgul de Crăciun se va desfășura în perioada 24 noiembrie 2023 – 1 ianuarie 2024, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, și va deveni un oraș de poveste, unde Crăciunul este sărbătorit în fiecare zi. Aici vor fi amplasate peste 75 de căsuțe iluminate și decorate specific sărbătorilor de iarnă, unde vor avea loc activități dedicate copiilor, tinerilor și familiilor, dar vor fi comercializate și cele mai delicioase produse de sezon ale producătorilor locali.

Târgul de Iarnă va avea porțile deschise pentru vizitatori în perioada 1 decembrie 2023 – 15 februarie 2024, pe platoul Sălii Sporturilor ,,Horia Demian’’, și va fi destinat activităților de iarnă, ideale pentru a lega amintiri de neuitat alături de familie. AMbele vor fi organizate de untold.