Se depun cererile pentru locuințele ANL din Dej.

Tinerii cu vârsta de până în 35 de ani, care au un loc de muncă în Dej, pot închiria o locuință de la Primărie, în noul bloc construit prin Agenția Națională de locuințe, pe strada Fericirii.

Cele 60 de apartamente vor fi împărțite celor care respectă o serie de criterii și celor care nu mai au în proprietate un alt imobil. Fiecare condiție din lista de criterii va primi un număr de puncte, în baza regulamentului întocmit de ANL, iar locatarii cu punctajele cele mai mari vor primi apartamentul în chirie.

Cererile pot fi obținute și completate de la Centrul de Informații pentru Cetățeni, din cadrul Primăriei Municipiului Dej, de luni până vineri, între orele 08:00 – 16:00.

Cele mai mari șanse la cele 60 de apartamente construite până acum în Dej le au cei care locuiesc acum în chirie, sunt casătoriți și au copii dar venitul pe familie nu e foaerte mare.

⚡⚡⚡

Primăria Municipiului Dej organizează duminică, 8 octombrie, Ziua Recoltei.

Evenimentul se va desfășura între orele 09:00-17:00, în Piața Agro-alimentară din zona centrală și va fi marcat de expoziţia cu vânzare de produse agricole.

În cadrul evenimentului se va desfășura, de la ora 11:00, Festivalul Plăcintelor Someșene și al Bucatelor Tradiționale și Târgul Mestesugăresc și Artistic, iar intre orele 13:00 – 17:00 va avea loc tradiționalul spectacol artistic.

⚡⚡⚡

Persoanele cu autism beneficiază din această săptămână de terapie cu ajutor de la stat.

Pentru fiecare ședință de psihoterapie vor avea o reducere de 135 de lei sumă suportată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Se estimează că de această măsură ar putea beneficia peste 13 mii de copii și în jur de trei mii de adulți diagnosticați cu tulburări din spectrul autist.

Specialiștii spun că persoanele cu autism trebuie ajutate să se integreze, iar prin terapie își pot reveni chiar și în totalitate și pot duce o viață perfect normală.