Taxele tot mai mari îi fac pe tot mai mulți antreprenori români să renunțe la propria afacere, iar în topul județelor cu această tendință se află și Clujul.

Numărul firmelor dizolvate a crescut cu 9,28%, în primele opt luni din 2023, până la 25.153, faţă de 23.016 în aceeaşi perioadă din 2022, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Domeniul de activitate care a consemnat cele mai multe desființări de firme, în primele opt luni ale acestui an, este comerţul cu ridicata şi cu amănuntul sau repararea mașinilor.

Potrivit sursei citate, activităţile profesionale, ştiinţifice şi tehnice, construcţiile, precum şi industria prelucrătoare sunt alte domenii de activitate unde s-a consemnat un număr mare de dizolvări de firme. Cele mai multe firme desființate au fost în București, Cluj, Timiș și Constanța.

⚡⚡⚡

În weekend s-a desfășurat Raliul Clujului, eveniment nelipsit de incidente.

Sâmbătă, un echipaj care participa la raliu a ajuns cu mașina într-o râpă adâncă de 5 metri. Pilotul și copilotul s-au ales cu multiple fracturi și au ajuns la spital. Organizatorii transmit că pilotul Tudor Pătruțoiu și colegul său, Alin Cosman au fost predați medicilor de gardă, care le-au făcut toate investigațiile. Cel aflat la volan a suferit o fractură costală pe partea stângă, iar copilotul, pe lângă fractura costală și o factură de claviculă.

Starea ambilor sportivi este una bună dar vor ramane în spital sub supraveghere, până când vor considera medicii de specialitate că este necesar.

⚡⚡⚡

Tot mai multe animale sălbatice cad victime mașinilor de pe șosele, iar în foarte multe situații șoferii nu știu cum să procedeze.

Recent, pe un drum din Județul Cluj a fost accidentat mortal un râs, însă conducătorul auto nu a știut că trebuie anunțate autoritățile, în caz contrar poate fi cercetat chiar și pentru braconaj. Specialiștii spun că în cazul unor astfel de accidente, trebuie să anunțăm la 112 sau direct la Garda de Mediu.

De asemenea, autoritățile atrag atenția și asupra animalelor domestice scăpate din curți sau de pe proprietăți. Proprietarul lor e direct responsabil în cazul unui accident, lucru pedepsit chair și cu închisoarea în situații excepționale.

⚡⚡⚡

Foarte puțini studenți din România lucrează în mod oficial. Țara noastră este la coada clasamentului european la acest capitol.

Doar 2% dintre tineri sunt angajați cu contract de muncă, restul preferând să fie plătiți la negru, fie că doar așa sunt angajați, fie că primesc mai mulți bani.

În Țările de jos muncesc cam 3 sferturi dintre studenți, iar în Danemarca peste jumătate.

Tot studiile arata că tinerii care muncesc în timpul facultății își găsesc mai ușor un job care să le convină, după absolvire.

 

Vizualizari: