Asociația Județeană de Fotbal Cluj a analizat incidentele de la meciul de juniori dintre Unirea Dej și Academia de Fotbal Viitorul Cluj, în timpul căruia un arbitru a fost agresat, iar sancțiunea acordată clubului este una destul de serioasă.
Unirea Dej nu mai are dreptul să organizeze meciuri pe teren propriu timp de cinci etape, meciul întrerupt din cauza incidentului a fost pierdut cu scorul de 3-0 în favoarea adversarului, iar clubul a fost amendat cu 1000 lei.
De asemenea, antrenorul echipei de juniori care a amenințat arbitrul partidei a fost suspendat prin hotărârea comisiei de disciplină pentru următoarele 3 meciuri, dar a fost și sancționat cu 150 lei.
Hotărârile pot fi atacate prin apel în termen de 15 zile calendaristice de la data comunicării.
Percheziții la Ciceu Mihăiești într-un dosar privind uciderea unor animale. Vizat a fost un bărbat de 52 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept. Din cercetările și investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, pe parcursul anului 2024, bărbatul în cauză ar fi provocat decesul unor animale, printre care și un câine deținut de vecinul său. La percheziție, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe probe, precum și cadavrul unui câine care a fost preluat de către specialiști ai D.S.V.S.A. Bistrița-Năsăud, pentru stabilirea cauzei decesului.
Tot ieri, pe numele bărbatului de 52 de ani, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere. Acesta a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar după audieri, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii.
Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, în vederea documentării cauzei sub toate aspectele.
Vă reamintim, uciderea animalelor fără drept se pedepsește cu până la 7 ani de închisoare.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca va primi o finanțare nerambursabilă de peste 2,5 milioane de lei pentru repararea unor căsuțe din cadrul Parcului în aer liber ”Romulus Vuia” și pentru punerea în valoare a patrimoniului de aici. Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat că, la începutul anului s-a creat cadrul legal pentru ca Institutul Național al Patrimoniului să poată finanța refacerea caselor memoriale, a bisericilor monument istoric, a gărilor de patrimoniu și muzeelor în aer liber.
Muzeul Etnografic al Transilvaniei se numără printre cele 10 muzee incluse în acest proiect.