Un incendiu a izbucnit azi noapte la o locuință de pe strada Bistriței din Dej. Alarma s-a dat în jurul orei 2:30, iar în urma apelului la 112, au fost trimise două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Pompierii au luptat cu flăcările mai bine de două ore, reușind să împiedice extinderea incendiului. Nu au fost persoane care să necesite consult medical, dar pagubele de la acoperiș sunt destul de însemnate.

Cercetările preliminare arată că incendiul a pornit de la coșul pentru evacuarea fumului, care era izolat necorespunzător.


Șoferii care își pierd permisul auto ar putea solicita copia acestuia online, fără a mai fi nevoie de o deplasare la ghișeu.

Propunerea Direcției Generale de Permise de Conducere și Înmatriculări se afla se află în prezent în stadiul de dezbatere publică și nu a fost încă implementată. În cazul în care va fi aprobată, această măsură va elimina necesitatea de a merge la ghișeu pentru obținerea copiei permisului de conducere.

Conform procedurii propuse, șoferii vor putea să atașeze cererii lor online o serie de documente, inclusiv o copie a buletinului, chitanța taxei, adeverința medicală și două fotografii. Această inițiativă are potențialul de a simplifica și mai mult procesul de obținere a documentelor necesare pentru conducerea autovehiculelor.

După înregistrarea cererii, permisul de conducere va fi expediat către adresa indicată de titular în România sau va putea fi ridicat personal de la un serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, conform opțiunii menționate în cerere.


În perioada 9-12 aprilie are loc o campanie de donare de sânge la Centrul Regional de Transfuzie din Cluj-Napoca. Astfel, cei care donează în această perioadă, pe lângă tichetul de 280 de lei și o zi liberă de la muncă, vor primi o invitație la un party cu Dimitri Vegas care va avea loc la BT Arena, în data de 19 aprilie.

Sunt doar 200 de invitații, astfel că se merge pe ideea primul venit, primul servit. Cei care vor să petreacă alături de unul din cei mai îndrăgiți DJ ai lumii trebuie să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzie din Cluj-Napoca între orele 7:30 – 13:30, să specifice faptul că donează pentru evenimentul din 19 aprilie, iar mai apoi să trimită o fotografie cu adeverința primită, în mesaj privat.


7 turiști care au rămas sâmbătă, blocați cu autovehiculele în zăpadă pe un drum forestier de pe raza comunei Măguri-Răcătău au fost duși în oraș, în siguranță de jandarmii clujeni. Aceștia au sunat la 112 și au anunțat că sunt 3 persoane blocate într-un autoturism pe un drum înzăpezit de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, în zona cunoscută sub numele de Steaua. Jandarmii montani clujeni au plecat de îndată în căutarea persoanelor. Din cauza drumului aproape impracticabil, jandarmii au ajuns la acestea după aproximativ o oră. Deblocarea autovehiculului din zăpadă a durat circa 30 de minute.

În timpul operaţiunii de salvare, jandarmii au fost solicitaţi în sprijin  de către alţi 4 turişti, care rămăseseră la rândul lor, blocaţi cu maşina în zăpadă, la o distanţă de câteva sute de metri.

Toate cele 7 persoane au fost recuperate în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale”, arată Inspectoratul de Jandarmi Județean Cluj.