Marele actor Florin Piersic a fost operat chiar în ziua de Paște pentru a-i fi extrași electrozii stimulatorului cardiac, deoarece infecția pe care o avea la genunchi s-a extins și a fost localizată și în zona acestui dispozitiv medical.

Din fericire, spun surse medicale, actorul este bine acum, se recuperează și starea i se îmbunătățește de la o zi la alta. Totuși, nimeni nu știe încă data la care va fi externat, pentru că având în vedere vârsta înaintată, de 88 de ani, medicii vor să îl țiă sub supraveghere pentru a evita orice risc.

Actorul a fost transferat la Institutul Inimii în urmă cu o săptămână, după alte 2 săptămâni petrecute la spitalul militar. Acolo fusese operat la genunchi pentru a-i fi tratată o infecție localizată în zona unei proteze montată în urmă cu 5 ani. Familia actorului a cerut însă discreție totală cu privire la starea de sănătate și la intervențiile care i se fac.


De astăzi, se schimbă vremea. Prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 7 – 19 mai arată că vremea se va răci în majoritatea regiunilor, în următoarele zile. De la jumătatea lunii, situația se schimbă, termometrele urmând să indice până 28 de grade.

În Transilvania, doar astăzi valorile termice se vor situa peste normalul climatologic, cu o media a maximelor de 24…25 de grade, însă va urma o răcire semnificativă de la noapte când vremea va deveni răcoroasă, media regională a maximelor urmând a oscila între 16 și 18 grade.

În perioada 11 – 14 mai, media temperaturilor maxime va urca ușor până spre 20 de grade, iar după 15 mai sunt estimate valori în jurul a 25 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 6 și 10 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile intramontane. Vor fi ploi pe arii relativ extinse începând din aceasta după-masă, dar și în zilele de 8 și 9 mai.


Președintele României, Klaus Iohannis, se afla timp de doua zile într-o vizită de lucru la Washington, DC. El va fi primit la Casa Albă, de către președintele SUA, Joe Biden. Vor fi discutate teme prioritare ale agendei internaționale și bilaterale. Un loc aparte în schimbul de opinii al celor doi șefi de stat îl va ocupa situația din Ucraina și din bazinul Mării Negre, precum și întărirea securității în spațiul euroatlantic”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Din delegația oficială care îl însoțește pe președintele României în SUA fac parte ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.


România participă în această perioadă la Campionatul European de Fotbal al Primarilor, care are loc în Leipzig, Germania. Căpitanul echipei care ne reprezintă țara este Tiberiu Zelencz, primarul comunei Mica. La competiția sportivă participă echipe ale primarilor din Austria, Cehia, Croația, Germania, Italia, Moldova, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Tirol și Ucraina.

România se află în grupă cu Moldova, Croația și Cehia. În urma meciurilor desfășurate până acum, România s-a calificat în sferturile de finală, după două zile în care a câștigat toate cele trei jocuri din grupă. Tiberiu Zelencz a marcat 6 goluri în cele trei meciuri.

Mâine, România va juca în sferturile de finală cu naționala Germaniei, gazda competiției din acest an.

Din reprezentativa României fac parte 24 de jucători, selectați din cei 3.200 de primari ai țării.