Grindina a făcut prăpăd ieri în județul Bistrița Năsăud, iar pentru prima dată în acest an a fost emisă o avertizare de cod ROȘU. Vremea rea a făcut probleme în localitățile Năsăud, Nimigea, Spermezeu, Căianu Mic, Zagra, Șintereag, Salva și Chiuza si Beclean.

Bucățile de gheață au fost atât de mari încât au spart acoperișuri, parbrize de mașini, iar grădinile oamenilor au fost distruse. De asemenea, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, inclusiv pe calea ferată, circulația feroviară fiind afectată câteva ore.


Cu viteză ardelenească, așa au fost finalizate lucrările la extinderea terminaului Plecări de pe Aeroportul din Cluj, terminal adaptat special pentru Schengen Air.

Noua aripă, în suprafață de 7200 mp a costat 365 milioane de lei, iar lucrările ar fi trebuit să fie terminate în luna martie, însă…din motive inexplicabile, s-au extins. În tot acest timp, nervii pasagerilor au fost puși la grea încercare, pentru că plecarea s-a făcut dintr-un terminal provizoriu amenajat din containere, iar în anumite situații …din cauza șantierului curentul nu a mai făcut față, iar pasagerii au pierdut avionul.

Începând de astăzi, noul terminal este funcțional, iar pasagerii beneficiază de 3 noi porți de îmbarcare.


Începând de astăzi se lucrează la metroul din Cluj, la mai bine de un an de la semnarea contractului cu constructorul Turc.

Recent a fost emisă autorizația de construcție, iar acum au început în mod oficial lucrările. Cum, nimeni nu știe încă, pentru că uriașa și complexa cartita care ar trebui sa foreze tunelurile încă nici nu a ajuns în Europa și durează câteva luni până când va fi asamblată, după ce ajunge.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 13 miliarde de lei si primele 9 statii ar trebui sa fie gata in 2026. În total, linia va avea 21 km, 19 stații și un depou. În anul 2031, anul de punere în funcțiune al metroului, vom avea 164.000 de călători pe zi, ceea ce înseamnă mai puțin cu 29.000 de mașini în oraș, încă din primul moment de funcționare a metroului.


Premieră la Cluj-Napoca. O tabără militară pentru elevi va fi organizată pentru elevii de liceu, care vor să participe la proiectul „Militar în devenire”. Este vorba de un proiect pilot, organizat de Asociația ,,Mareșal Constantin Prezan”, în parteneriat cu Divizia 4 Infanterie ,,GEMINA” și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, iar elevii vor învăța să tragă cu arma, tehnici de supreviețuire, dar și de acordare a primului ajutor.

La tabără vor putea participa doar elevi de clasa a XI-a, care au 18 ani împliniți.

Activitățile se vor desfășura în două serii, sub forma unor tabere tematice militare, în scopul cultivării și dezvoltării sentimentului de camaraderie în rândul tinerilor clujeni. În tabăra militară, elevii vor deprinde cunoștințe de bază despre Armata Română și cariera militară, se vor familiariza cu viața cazonă și își vor dezvolta calitățile fizice, spiritul de competiție și capacitatea de lucru în echipă. Costurile sunt acoperite de organizatori și colaboratori, deci pentru elevi tabăra este gratuită. Aceștia vor primi 3 mese pe zi, vor fi cazați și vor participa la activități tematice.