Barbat din Mica, arestat preventiv dupa ce l-a batut pe fiul concubineti. Politistii l-au vazut pe baiatul de 8 ani pe strada in centrul comunei, dar le-a atras atentia faptul ca avea o vanataie pe fata. Au intrat in vorba cu el si cu foarte mare dificultate l-au putut face sa spuna ce a patit. In cele din umra, minorul le-a povestit agentilor ca duminica seara, in timp ce se afla acasa, a fost luat la bataie de concubinul mamei, un individ de 41 de ani. Politistii au anchetat cazul si au strans suficiente probe pentru ca barbatul sa fie retinut initial pt 24 de ore. Mai apoi, judecatorii au emis un mandat de arestare pentru urmatoarele 30 de zile, motivand ca nu exista nicio scuza pentru agresiunea asupra copiilor. Au fost anuntati si reprezentantii de la directia pentru prootectia copilului, care vor stabili daca minorul se afla in continuare in siguranta in familie si daca are nevoie de consiliere. Specialistii spun ca Agresivitatea manifestată asupra copiilor le poate genera traume și marca întreaga copilărie și adolescență.
*
Mamele cu venituri mici vor primi un ajutor financiar de 2000 lei din partea guvernului, imediat dupa nastere. Ajutorul de 2.000 de lei va fi acordat o singură dată pentru fiecare nou-născut până în anul 2027, cu un buget de 120 de milioane de euro din fonduri europene”, a precizat premierul Marcel Ciolacu. Mamele vor putea cumpăra cu banii primiți produse specifice trusoului pentru nou-născut, necesare îngrijirii, cum ar fi scutece, produse pentru toaleta copilului, articole de vestimentație pentru nou-născut, produse sanitare și medicale .
Este o formă de sprijin de care au beneficiat mamele aflate în situații defavorizate în cursul anului trecut. 14000 de trusouri au fost susținute de către stat prin acest mecanism, iar acest program este extins prin ordonanța de urgență pentru perioada 2024-2027.
*
Un nou sondaj IRES arata cum voteaza tinerii din Romania. AUR este pe primul loc în preferințele tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pentru alegerile parlamentare. 23% dintre voturile tinerilor s-ar duce spre AUR, urmat de USR și PNL CU 20%, iar pe locul 4, PSD, cu 17%.

Partide ca S.O.S România UDMR, și Forța Dreptei nu ating nici măcar pragul de 10%. La alegerile europarlamentare, în schimb, alianța PSD-PNL e prima opțiune a tinerilor, cu 30%. AUR și Alianța Dreapta Unită sunt la egalitate, cu 25%. Conform euronews, specialiștii spun că opțiunea votanților a fost influențată de instabilitatea pe plan internațional, provocată de pandemia COVID și războaiele în desfășurare.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de 800 de respondenți cu varste cuprinse intre 18 si 35 ani.