Angajații CFR călători au făcut astăzi greva de avertisment.
Timp de două ore, între 7 și 9, garniturile de tren au stat în loc. Trenurile aflate pe trasee au oprit în prima stație, unde au staționat, iar cele care au avut ora de plecare în acel interval, au plecat cu întârziere de două ore.
În Regionala Cluj, care cuprinde 6 județe, 70 de trenuri au fost afectate. Revendicările sindicaliștilor sunt legate de subfinanțarea companiei feroviare, lipsa unei strategii coerente de dezvoltare și lipsa investițiilor în echipamente feroviare moderne.
⚡️⚡️⚡️
Resturile dronelor rusești găsite pe teritoriul țării noastre au făcut ca autoritățile din România să ia noi măsuri de precauție.
Începând de ieri , România a impus restricții suplimentare de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei, între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 m. În aceste zone restricționate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență).
Restricții de zbor în spațiul aerian limitrof întregii granițe cu Ucraina au fost impuse încă din luna mai 2022, după declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe o adâncime de 8 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 1.000 m.
⚡️⚡️⚡️
Coaliția a bătut în cuie noile taxe și impozite.
E vorba despre pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul Ciolacu își va asuma răspunderea în Parlament. Statul va lua mai mulți bani de la bănci, de la marile companii și de la firmele mici, dar îi va taxa în același timp și pe românii cu averi și proprietăți scumpe.
„Băncile din România vor plăti o taxă de 1% din cifra de afaceri, asta pe lângă 16% din impozitul pe profit. Pentru IMM-uri, coaliţia se gândeşte să introducă un prag de 300.000 de lei. Mai exact, firmele care au o cifră de afaceri sub acest prag vor plăti un impozit de 1% din cifra de afaceri, iar companiile care se încadrează între 300.001 lei şi 2,5 milioane de lei vor fi taxate triplu, adică cu 3% din cifra de afaceri. În plus, dacă o societate comercială are un profit mai mare de 30%, statul vrea să ia 16% din câştiguri.
Guvernul ar vrea să schimbe şi regulile pentru tichetele de masă. Companiile care emit şi administrează aceste tichete iau, în prezent, un comision de 3%, ceea ce este mult prea mult, spun premierul care ar vrea ca acestea să fie reduse la 1%.
Guvernul vrea să taxeze luxul şi opulenţa. Românii bogaţi, cei care au case de peste 500.000 de euro vor plăti o taxă de 0,3%, scrie observatornews.ro.
Vizualizari: