26 de secții de votare vor fi amenajate în Dej la alegerile locale din 9 iunie, iar 24 dintre ele vor avea aceeași locație, ca la alegerile precedente. Pentru două secții a fost schimbată locația, astfel că dejenii vor vota atât într-un restaurant cât și într-o biserică.

Mai exact, Secția de votare care funcționa în incinta Vasrom, pentru alegerile din 9 iunie va avea ca locație Casa Căspriac, iar Secția de votare care funcționa în incinta Școlii din Pintic, pentru alegerile din 9 iunie va avea ca locație Parohia Greco- Catolică din Pintic.

Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul Primăriei Municipiului Dej, www.primariadej.ro, secțiunea Administrație, Primaria Dej, Alegeri 2024


România ar putea intra, în sfârșit, în spațiul Schengen și cu frontierele terestre în 1 martie 2025, au declarat surse pentru EuronewsRomania.

Cătălin Predoiu, ministrul de Interne, a avut discuții cu omologii săi din statele ce fac parte din spațiul de liberă circulație, iar conform sursei citate, ”Se negociază în permanență”.

Pe 31 martie, Bulgaria și România au devenit state membre ale spațiului Schengen, moment în care doar controalele la frontierele aeriene și maritime interne au fost eliminate. Conform datelor, tara noastra pierde anual cel putin 2% din Pib din cauza ca nu facem parte in totalitate din Schengen, iar cozile de la frontiera alunga inclusiv investitorii ce ar putea deschide fabrici aici. Austria e tara care s-a opus si se opune in continuare extinderii Schengen.


Alertă pe SMS când ne expiră documentele. Autoritățile ar putea fi obligate să notifice titularul cărții de identitate, al pașaportului sau al permisului de conducere că documentele urmează să îi expire.

Proiectul a trecut deja de Senat, acesta fiind primul for sesizat. Astfel, după implementare, cetățenii ar urma să fie notificați prin SMS sau email atunci când anumite documente își pierd valabilitatea, înainte cu trei sau șase luni.

Inițiatorii spun că statul ar trebui să faciliteze pe cât posibil demersurile birocratice și menţionează că, din cauza ritmului accelerat al vieții cotidiene, cetățenii pot uita sau amâna reînnoirea documentelor personale.

Dacă autoritățile nu vor avea numărul sau mailul celui care urmează să fie anunțat, notificarea se va face inclusiv prin Poșta Română.