Astăzi este „Ziua Internaţională a animalelor fără stăpân”, zi în care este promovată mai mult ca oricând adopţia animalelor. Cu această ocazie, au loc mai multe evenimente de promovare a adopţiilor, pentru că sunt nenumărate motive pentru care ar trebui să adoptam un câine și nu să îl cumpărăm din pet-shop.

În primul rând, adopția este gratuită, iar înainte de a-l primi de la adăpost, câinele este vaccinat, microcipat și sterilizat. De asemenea, un câine adoptat, luat de pe străzi sau din adăpost, spun medicii, are o genă mult mai sănătoasă decât unul pe care îl credem de rasă și îl cumpăram din magazin.

În plus, un câine luat din adăpost sau de pe străzi e mult mai devotat și dornic să își mulțumească stăpânii, fiind recunoscător pentru ceea ce i se oferă. Tocmai de aceea e și mai ușor de dresat.

Sunt mii de astfel de câini care astăzi și nu numai își așteaptă un nou stăpân, însă trebuie să țineți cont că un câine e o responsabilitate pe ani de zile, peste 10 ani dacă îl adoptăm când e pui. Iar abandonul se sancționează cu amenzi de până la 12.000 lei. Sterilizarea este singura soluție de a combate abandonul. Știința arată că dintr-un câine și o cățea nesterilizați, în 3 ani se nasc 500 de pui, iar majoritatea ajung pe străzi.


Nouă alertă alimentară în magazinele LIDL. Producătorul GEKA recheamă preventiv produsul ”Culinea Nuggets cu pui 500 g” cu termenul de valabilitate 06.02.2025. În cazul lotului vizat, transmite producatorul, nu se poate exclude prezența bacteriei salmonella în produs.

Salmonella poate declanșa boli gastrointestinale severe. La anumite grupuri de persoane (tineri, bătrâni, gravide, imunodeprimate) poate provoca simptome grave. Prin urmare, clienții nu trebuie să consume sub nicio formă produsul care face obiectul acestei rechemări.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită chiar și fără prezentarea bonului fiscal.


Au fost percheziții ieri la persoane bănuite de trafic de persoane și proxenetism. În total, polițiștii BCCO Cluj, împreună cu procurorii DIICOT au efectuat 7 percheziții domiciliare, în județele Mureș, Bistrița Năsăud și Cluj.

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2020, unul dintre cei vizați ar fi recrutat o tânără, simulând o relație de iubire, iar, până în cursul lunii martie anul acesta, la diferite intervale de timp, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla victima, ar fi transportat-o și adăpostit-o în diferite locații, de pe teritoriul Germaniei, obligând-o la practicarea prostituției.

Sumele de bani obținute din activitatea infracțională ar fi fost însușite de acesta.

De asemenea, în perioada 2022 – 2024, o altă persoană ar fi obținut sume de bani rezultate din exploatarea sexuală a aceleași persoane vătămate, ca urmare a sprijinului acordat în asigurarea transportului și a transferului sumelor de bani obținute de către victimă.


A fost deranj și la traficanții de droguri din județul Cluj. Procurorii BCCO au săltat ieri 8 persoane, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Din cercetările efectuate în prima cauză a reieșit faptul că, în perioada august 2023 – martie 2024, șapte persoane ar fi deținut și comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri de mare risc sub formă de cristal către consumatori din mai multe localități ale județului Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 3.300 de lei.

În cea de-a doua cauză, un bărbat e bănuit ca ar fi deținut, depozitat, manipulat și comercializat diverse cantități de substanță cu efect psihoactiv (2MMC), către consumatori din județul Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 500 de lei.

Pe parcursul cercetărilor și al celor 27 de percheziții domiciliare efectuate în mai multe localități din județul Cluj, au fost identificate și ridicate aproximativ un kilogram de substanțe interzise, telefoane mobile, cântare electronice de mare precizie sume de bani în lei, precum și alte mijloace de probă.

La data de 2 aprilie, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus, în cele trei cauze penale, reținerea a 8 persoane.