Armata română caută soldați profesioniști.

Divizia 4 Infanterie ,,Gemina” continuă activitatea de recrutare a candidaţilor, pentru categoria de personal soldat/gradat profesionist. Înscrierea candidaților se face la sediul unităților militare din cadrul diviziei pentru locurile scoase la concurs de către acestea și de către Centrele Militare pentru locurile scoase la concurs în alte județe.

Pentru posturile de soldat/gradat profesionist sunt disponibile 403 locuri în Divizia 4 Infanterie ,,Gemina”. înscrierea candidaților se face pana pe 29 septembrie la sediul unităților militare din divizie,. Detalii despre toate locurile se gasesc pe clujarm.ro.

⚡️⚡️⚡️

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunță că în toate magazinele Carrefour din România, inclusiv în cel din Dej, a fost comercializat file de somon produs de Ocean Fish SRL, produs în compoziția căruia a fost evidențiată prezentă Listeria .

Specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să nu consume acest produs și să îl distrugă, sau să îl returneze în magazin. Banii le vor fi restituiți și dacă nu mai au bonul fiscal. Este vorba despre produsul File Somon Norvegian Afumat 200 gr din anumite loturi și File Somon Norvegian Afumat, feliat, 100 grame.

Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

⚡️⚡️⚡️

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Polției Române și reprezentanți ai Guardia Civil – Spania și Europol, au efectuat 28 de percheziții la persoane bănuite de furtul sau procurarea ilegală de arme din Spania sau din alte țări ale Uniunii Europene.

Mai apoi, armele erau introduse ilegal  pe teritoriul României și vândute. În plus, aceleași persoane sunt suspectate că făceau și trafic de droguri.

Armele erau vandute în Bistrița Năsăud și județele din împrejurimi, inclusiv în Cluj. De asemenea, erau folosite și la braconaj de către membri grupării, pentru că o parte dintre ei erau vânători. De asemenea, D.I.I.C.O.T. și D.G.A. mai efectuează 2 anchete vizând infracțiunea de abuz în serviciu, pentru ca in grupare ar fi implicat si un politist.