Peste 2.9 milioane de elevi și copii de grădiniță au început astăzi școala.

Pentru al doilea an consecutiv, anul școlar este organizat pe module de învățare și nu pe semestre. Anul școlar are o durată de 36 de săptămâni de cursuri. „Școala altfel” și „Săptămâna verde” au loc în perioada 11 septembrie 2023 – 26 aprilie 2024, adică pot fi puse de școli în oricare dintre modulele 1, 2, 3 și 4, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare.

Cele două programe se planifică în module diferite. Perioadele pentru cele două săptămâni „Școala altfel” și „Verde” vor trebui comunicate de către școli părinților și elevilor până la 1 octombrie .

Următoarea vacanță a elevilor va fi la finalul modului 1, în 28 octombrie și va dura o săptămână.

⚡️⚡️⚡️

Au fost ample căutări în weekend pe Lacul Tarnița, după ce un tânăr profesor de sport a dispărut sâmbătă.

Salvamontiștii au reușit să îi găsească trupul la aproape 20 de ore după ce a fost văzut ultima dată. La misiune au fost folosite echipamente de ultimă generație, printre care un sonar cu inteligență artificială și o dronă subacvatică, unică în țara noastră.

Tânărul care s-a înecat era profesor de sport la Școala Specială din Huedin și astăzi urma să își întâmpine elevii pentru al doilea an. Sâmbătă se afla la scăldat cu prietenii, dar la un moment dat a dispărut într-un loc în care apa măsoară 23 de metri.

A fost căutat sâmbătă de pompieri și salvamontiști până la lăsarea întunericului, dar ieri căutarile au fost reluate cu sprijinul salvamontului Gorj și în cele din urmă a fost găsit.

⚡️⚡️⚡️

Un accident de circulație a avut loc aseară pe strada Crangului din Dej.

Din primele cercetări ar fi voba despre o neacordare de prioritate.

În urma apelului la 112, la fața locului au fost trimiși pompierii Detașamentului de Pompieri din Dej dar și o ambulanță. Nu au fost pasageri încarcerați, dar două persoane au fost consultate de echipajul medical la fața locului. Niciuna dintre ele nu a fost transportată la spital.

Polițiștii urmează să stabilească toate circumstanțele producerii accidentului, dar cel mai probabil cei doi șoferi vor fi sfătuiți să își repare mașinile prin polișele de asigurare.

⚡️⚡️⚡️

Echipa de fotbal Universitatea Cluj a învins formaţia de ligă secundă Unirea Dej cu scorul de 2-0 (1-0), sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-un meci amical.

Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău s-a impus prin golurile marcate de Ianis Stoica (36) şi Filip Ilie (82).