Se schimbă regulile de acordare a burselor pentru elevi. Vor primi bursă de merit primii 30% din elevii unei clase de gimnaziu și liceu, dar dacă sunt mai mulți elevi cu media peste 9,50, lista va fi prelungită.
În sfârșit vor primi bursă de merit și elevii de clasa a cincea, însă doar din luna ianuarie, după ce parcurg primele două module, pentru că media lor din anul precedent nu poate fi calculată, având în vedere că în clasele primare primesc calificative nu note. Valoarea bursei de merit este de 450 lei.
Bursele pentru elevii orfani de unul sau ambii părinți, familiile monoparentale dar și pentru elevii care suferă de anumite afecțiuni se vor acorda fără a se ține cont de venit. Se va ține cont de acest lucru doar la bursele sociale, care se acordă elevilor care provin din familii unde venitul pe fiecare membru este mai mic de 50% din salariul minim net.
Vor rămâne în schimb fără bursă de transport elevii care învață într-o altă localitate decât cea de domiciliu, dar vor avea transportul decontat.
⚡️⚡️⚡️
Dacă te-ai înscris în programul Casa Verde Fotovoltaice, a venit timpul să îți alegi instalatorul.
Persoanele fizice şi unităţile de cult vor putea selecta din aplicaţia informatică unul dintre cei 515 instalatori validaţi pentru a le fi verificate documentele depuse în cadrul programului. În termen de maximum 30 de zile de la data selectării instalatorului de către un solicitant, instalatorul analizează documentele şi selectează în aplicaţie solicitanţii eligibili.
Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) generează prin intermediul aplicaţiei listele cuprinzând proiectele solicitanţilor eligibili, iar după publicare listei solicitanţilor aprobaţi, instalatorul va putea începe montarea panourilor fotovoltaice.
Implementarea proiectului se realizează în termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen în care trebuie realizată instalaţia şi în care se va obţine certificatul de racordare.
⚡️⚡️⚡️
Traficanți de migranți arestați la Cluj.
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj au efectuat cinci percheziții domiciliare în județul Cluj la un grup infracțional specializat în trafic de migranții. Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Conform anchetatorilor, în ultimii 3 ani, membrii grupării aduceau cetățeni din afara Uniunii Europene pe care îi cazau în diferite locuințe din Cluj, iar pentru ca totul să pară legal, le făceau contracte de muncă fictive la noi în țară. În realitate, aceștia stăteau foarte puțin în România, pentru că mai apoi erau trecuți ilegal granița către Vestul Europei. În perioada cercetărilor, anchetatorii au interceptat 7 astfel de transporturi și au reușit să afle că cei din rețea încasau de la fiecare migrant 4000 euro pentru transportul spre Vest.
Cele trei persoane implicate urmează să fie prezentate în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.
⚡️⚡️⚡️
Noaptea e momentul bun pentru a conduce drogat.
Asta ar fi gandit un tânăr de 19 ani din județul Alba, prins de polițiștii dejeni drogat la volan. Acesta a fost oprit după miezul nopții pe strada Ecaterina Teodoroiu din oraș. Tânărul a fost testat cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, fiind înregistrat rezultat pozitiv, motiv pentru care a fost condus la spital în vedere prelevării de probe biologice.
Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
Vizualizari: