Sălile de jocuri de noroc ar putea fi scoase în afara orașelor.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat ieri că se lucrează deja la un proiect în acest sens, pentru ca păcănelele să nu mai poată fi găsite în interiorul orașelor. În cadrul proiectului este specificat ca sălile de jocuri de noroc să fie amplasate la cel puțin 50 metri distanță de limita teritorială a orașului sau au comunei.

De asemenea, sălile de jocuri nu vor putea fi situate la mai puțin de 300 m de un așezământ de învățământ, inclusiv campusurile aferente acestuia, un așezământ de cultură, artă, sănătate, cu caracter social, de culte religioase și altele asemenea sau în incinta acestora.

⚡⚡⚡

În cursul zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au desfășurat acțiuni cu radarul pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Activitățile au fost derulate pe DN1C – E576, în localitatea Jucu, în intervalul orar 10:00-13:00. În acest interval, polițiștii au constatat și aplicat 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare totală de 16.385 de lei.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au reținut 10 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce. De la începutul anului, pe DN1C în Jucu, 2000 de șoferi au rămas fără permis.

⚡⚡⚡

Un sondaj al institutului de cercetare CURS, realizat în luna august, arată cum ar arăta lucrurile dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare.

PSD ar câștiga detașat, cu un procent de 32%, urmat de PNL și AUR, partide aflate la egalitate în intenția de vot – 19%. Uniunea Salvați România (USR) se află pe locul patru în intenția de vot a românilor, cu 12%, iar pe locul 5 se află UDMR cu 5%.

Diana Șoșoacă și al ei partid, SOS România, nu ar atinge pragul electoral, fiind creditat cu 4% din intenția celor care au participat la sondaj, la egalitate cu PMP.

Față de lunile iunie și iulie, PSD se află în creștere, în timp ce PNL și USR au scăzut. Și AUR a reușit să câștige un procent față de luna iulie.

Sondajul CURS a fost realizat în perioada 24 – 31 august și a fost comandat de PSD.  Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.