Apar noi detalii în scandalul ce se învârte în jurul fondatorului UNTOLD, Bogdan Buta. Polițiștii au identificat toate persoanele care apar în articolul de presă prin care acesta este acuzat că a întreținut relații sexuale cu trei minori și i-au dus la audieri. Cei trei tineri, majori acum, le-au povestit anchetatorilor în detaliu cum s-a întâmplat totul în anul 2021, dar NU au depus plângere. Polițiștii fac acum cercetări din oficiu pentru act sexual cu un minor, fiind schimbată încadrarea, după ce aseară se autosesizaseră pentru agresiune sexuală. Vă reamintim, ZiardeCluj a publicat un interviu cu doi tineri care spun că în 2021, pe când aveau 15 ani, au fost acasă la Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, unde la o petrecere au întreținut cu acesta relații sexuale. Fiind acum în Dubai, unde pregătește ediția festivalului de acolo, Bogdan Buta a transmis că totul este o învenție și că își va face dreptate în instanță.


Noul Centru de Patologie Vasculo-Cerebrală și Neuroghirurgie din Cluj-Napoca, de pe strada Pasteur, este ridicat în proporție de 50%. Nu vor fi probleme de finanțare, având în vedere că investiția primește bani prin PNRR, astfel că la această oră se lucrează și la schema de personal.

Centrul ar trebui să fie gata anul viitor. Un corp de clădire a fost făcut de la zero, iar acesta va fi legat printr-o pasarelă de corpul vechi de clădire care este refăcut complet și recompartimentat. În centru vor lucra angajații actualei Clinici de Neurochirurgie, însă având în vedere patologia, va fi nevoie și de alți specialiști.

Astfel, potrviti managagerului pe lângă neurochirurgi, va fi nevoie de medici radiologi, neurologi și de medici anesteziști.

Noua clinică va avea 7 sălo de opreație, dintre care una hibrid, secții de Terapie Intensivă, o stație centrală de sterilizare, un laborator de imagistică dar si multe alte cabinete.


Mare atenție unde călătoriți și în ce perioadă. Patru persoane infectate cu malarie severă s-au internat în ultima lună la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din București. Este vorba despre români care au călătorit în Zanzibar. Unul dintre aceștia se află în stare gravă la Terapie Intensivă. De altfel, în ultimele ultimele trei luni, au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie la persoane care au călătorit în Africa, avertizează Ministerul Sănătății.

Malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles). Potrivit medicilor, tratamentul implică administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari. Medicii susțin că principalele semne şi simptome în cazul malariei sunt: febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare, diaree, precum şi alte manifestări.