În ultimele săptămâni, mai multe instituții și ministere din România au primit mailuri prin care erau înștiințate că în clădirile în care își au sediul au fost amplasate mai multe bombe.

În județul Cluj a fost vizat Tribunalul Militar, dar astfel de mailuri au primit și spitale din județele învecinate, judecătorii sau chiar instituții de presă. Conform procedurilor, toate aceste amenințări au trebuit verificate de pirotehniști.

Autorul a fost identificat în cele din urmă, fiind vorba despre un minor în vârstî de 15 ani. Acesta va fi cercetat pentru terorism.

⚡⚡⚡

Un tânăr din Dej a dat dovadă de o cruzime extremă în parcarea magazinului Lidl din oraș.

A fost filmat de prieteni cum ademenește o pisică, iar după ce o ia în mână, o aruncă la câțiva metri înălțime, peste gardul parcării. Nu se cunoaște dacă pisica a fost rănită după ce a lovit solul, dar isprava tânărului se încadrează la rele tratamente aplicate animalelor.

Video-ul a ajuns pe un grup de Protecția Animalelor din oraș, iar ulterior la poliție. Oamenii legii spun că au transmis în cursul zilei de ieri imaginile către Biroul de Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, urmând a se stabili ce se va întâmpla în continuare și cum va fi sancționat.

Maltratarea animalelor se pedepsește cu amendă și chiar cu închisoare de până la 7 ani.

⚡⚡⚡

Sunt cozi zilele acestea la Centrul de Transfuzie Sanguină din Cluj-Napoca.

Ieri, peste 160 de pesrosnea au donat sânge, majoritatea pentru a veni în ajutorul victimelor exploziilor din Crevedia.

Potrivit ISU Cluj, în ultimele două zile s-au adunat peste 250 de donatori, iar salvatorii clujeni le transmit multimiri tuturor celor care au făcut acest gest. În ultimele zile, au donat sânge și peste 60 de pompieri clujeni, majoritatea alegând să facă acest demers din proprie inițiativă și din timpul lor liber.

Imediat ce au încheiat turele de serviciu, indiferent dacă a fost nevoie să mearga din Dej, Turda sau Huedin, în uniformă sau în haine civile, au ales să facă ce le stă în putere astfel încât să le sară în ajutor semenilor aflați în suferință.

Oricine poate fi donator, dacă este o persoană clinic sănătoasă cu vârsta de cel puțin 18 ani şi greutatea de minimum 55 de kilograme în cazul femeilor şi 60 de kilograme în cazul bărbaților.