Sunt probleme la blocul ANL din Dej, dat în folosință în primăvara acestui an. Tencuiala de pe tavanul a două apartamente a căzut recent, dar locatarii au semnalat nereguli în finisajele din locuințe imediat după ce s-au mutat. Autoritățile locale transmit însă că firma care a construit blocul nu a fost desemnată printr-o licitație organizată de Primăria Dej ci printr-o licitație organizată la nivel național direct de Agenția Națională de Locuințe. La fel a fost ales și dirigintele de șantier care a supervizat lucrările, Primăria putând doar să semnaleze deficientele către cei de la ANL și constructor. La toate blocurile ANL construite în țară, investiția este predată către primari abia la finalizarea ei.
Astfel de situații sunt de netolerat și vom lua de fiecare dată măsurile care se impun, iar responsabilii vor suporta consecințele, a transmis Primăria Dej.
E alertă de inundații în Ardeal. Noi avertizări au fost emise de hidrologi, inclusiv pentru județul Cluj, având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore.
Vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor.
Averătizrile vizează și râurile din bazinele hidrografice: Someşul Mic, Crişul Repede și Arieș.
Cornel Cătoi, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, USAMV, a repus în funcție. Cătoi a fost suspendat din funcție de Tribunalul Cluj pe 24 iunie, ca urmare a unui proces inițiat de cinci profesori universitari din instituție, care au contestat legalitatea alegerilor pentyru funcția de rector. Hotărârea a fost executorie și a fost atacată prin recurs.
De la începutul acestei luni, dejenii au la dispoziție pe site-ul Primăriei o secțiune în care pot semnala online problemele din oraș. Ceea ce trebuia să fie o modalitate eficientă prin care sesizările, semnalate până acum pe diverse grupuri de Facebook, să ajungă la cei responsabili, s-a transformat mai degrabă într-o mare ignoranță.
Deși numărul sesizărilor care apar pe harta online de pe site-ul Primăriei a crescut semnificativ, toate au rămas cu status „ÎN LUCRU”, ceea ce înseamnă că nici cele vechi de 3 săptămâni încă nu au fost soluționate, ne-au transmis cei care sperau că această metodă să fie o cale ușoară de a comunica cu autoritățile. Legal, autoritățile au la dispoziție 30 de zile pentru a răspunde la o solicitare din partea cetățenilor, dar unele probleme au o rezolvare extrem de simplă, încât ar putea fi rezolvate pe loc.