Furt într-un magazin din Piața Bobâlna din Dej. Camerele de supraveghere ale societății comerciale au suprins momentul în care o femeie își însușește o vestă în valoare de peste 150 lei, fără să plătească.

Din imagini se vede că femeia a luat vesta și a plecat intenționat fără să plătească, deoarece se vede momentul în care aceasta așteaptă momentul în care nu o observă nimeni. Odată intrată în gangul unde marfa este expusă pe standuri în curtea interioară, femeia începe să caute printre articolele expuse. Îi atrage atenția o vestă aflată pe standul de afară, pe care o ia de pe umeraș, o pliază, o pune sub braț și fără nicio remușcare iese din curtea magazinului.

Proprietara spune că nu își dorește să îi facă acesteia probleme cu legea și că tot ce își dorește e să își recupereze prejudiciul. Îi oferă femeii posibilitatea de a returna vesta furată sau să achite contravaloarea ei. Dacă se va întâmpla acest lucru zilele următoare, nu va face plângere la poliție.


În urmă cu câteva zile, avionul unei companii aeriene private, înregistrată și certificată în România, a fost sechestrat timp de câteva ore la sol de către Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca. Potrivit informațiilor BoardingPass, motivul ar fi fost reprezentat de neplata facturilor restante față de aeroport, informația fiind confirmată oficial și de compania aeriană.

Compania aeriană afirma că plata ar fi fost efectuată înainte de eveniment, însă ar fi fost blocată de bancă pentru verificări suplimentare.

Valoarea datoriei este de câteva zeci de mii de euro, iar pe rolul instanțelor judecătorești nu există înregistrată vreo dispută legală între cele două entități.

După verificarea plății, pasagerii au efectuat din nou procedurile de checkin și control de securitate, iar apoi au fost îmbarcați în avion pentru a zbura spre Egipt.


O descoperire uimitoare a fost făcută în Carpații Orientali, în Munții Bistriței, de către o echipă internațională de cercetători. Este vorba despre o specie endemică, extrem de rară,care ar putea fi cel mai vechi organism viu de tip plantă de pe Pământ. Studiul arată existența unor clone de peste 60.000 de ani, trăind în același loc, în ciuda schimbărilor climatice majore din ultimele milenii.

Aceasta este una dintre cele mai rare plante din lume, cu doar cinci populații mici, distribuite pe o creastă montană de 1,8 kilometri din Munții Bistriței.

Specia a fost descoperită abia în 1961 de către un student al UBB, holotipul acesteia fiind depus în Herbarul universității clujene. Această descoperire evidențiază nu doar longevitatea extraordinară a speciei, ci și importanța conservării habitatului său unic.


Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj anunță că începând de ieri au fost introduse noi zboruri spre Stuttgart și spre Lisabona.

Zborurile spre aceste destinații sunt operate în premieră de compania aeriană Wizz Air. Pe lângă cele două rute noi adăugate rețelei de rute ale Aeroportului Internațional Cluj, Wizz Air a reluat luna aceasta și zborurile spre Viena și Lyon, consolidând legăturile cu comunitățile de români din Austria și Franța și stimulând schimburile comerciale și culturale între regiunea Transilvaniei și cele două state europene.

De asemenea, din sezonul de iarnă s-au reluat și zborurile spre Abu Dhabi, oferind pasagerilor noi oportunități pentru călătorii de afaceri și turism.

Cluj-Napoca – Stuttgart – joi și duminică

Cluj-Napoca – Lisabona – luni și vineri