Nimic nu se pierde, totul se câștigă și ajunge la prieteni. E principiul după care zeci de metri pătrați de pavaje din centrul orașului Turda au ajuns în curțile a doi șefi din poliție, apropiați cu un director tehnic din instituție. Dalele ar fi trebuit să ajungă într-un depozit al orașului, dar au ajuns în curțile celor doi oameni ai legii.

Totul a început odată cu lansarea proiectului de peste 31 milioane de lei prin care centrul orașului Turda urma să devină pietonal. Zeci de mii de dale din beton de pe trotuarele din zona centrală au fost îndepărtate pentru ca piața centrală să fie adusă la același nivel iar mai apoi modernizată. Dalele erau sortate încă din stradă și chiar dacă erau bune, erau trecute în acte ca fiind distruse, iar mai apoi trimise către casele de vacanțe ale comandanților din Turda și Câmpia Turzii. DGA face ancheta însă pe moment e vizată doar fapta, astfel că cele trei persoane implicate încă își pot desfășura activitatea.


Polițiștii din Cluj s-au autosesizat și au anunțat că fac cercetări din oficiu, ”sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală”, după ce fondatorul festivalului Untold, Bogdan Buta, a fost acuzat că ar fi abuzat sexual doi minori.

Informațiile au fost dezvăluite de jurnalistul clujean Liviu Alexa de la Ziar de Cluj, care a prezentat un interviu cu cei doi minori. De cealaltă parte, Bogdan Buta a reacționat, spunând că este vorba despre, citez, ”scenariul SF complotat și prezentat în material este doar rezultatul unor minți bolnave, a unor șantajiști și infractori de cea mai joasă speță”.

De altfel, polițiștii clujeni au precizat că ”până în prezent, la nivelul inspectoratului nu au fost primite sesizări sau plângeri penale care să vizeze informațiile expuse în material.


Primăria municipiului Dej în colaborare cu Asociația Anima Pro Terra organizează o nouă campanie de sterilizare gratuită pentru câini cu și fără stăpân din zona Dejului.

Sterilizarea este singura soluție de prevenire a abandonului și  este benefică pentru sănătatea  animalului.

Campania de sterilizare GRATUITĂ va avea loc în perioada 22-24 martie și sunt disponibile 180 de locuri. Orice proprietar de câine din Dej sau din împrejurimi poate beneficia de acest serviciu pentru animalul de companie, programându-se GRATUIT la numărul de telefon 0787 273 338.

Nesterilizarea este cauza principală a abandonului și a prezenței cainilor pe străzi. Specialiștii spun că în trei ani, o cățea și un cățel nesterilizați aduc pe lume peste 500 de câini. După sterilizare, câinele devine mai ascultător, trăiește mai mult și mai sănătos, nu mai fuge de acasă și cel mai important, nu mai trebuie să vă gândiți ce faceți cu puii după fătare.