Astăzi este Vinerea Mare și reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos. Vinerea Mare se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seacă, pentru că este zi de post negru, adică nu se mănâncă și nu se bea decât apă toată ziua. În această zi nu se fac copturi, iar seara se merge la biserică pentru a participa la slujba Prohodului Domnului, slujba înmormântării Domnului Iisus Hristos.

În Vinerea Mare se scoate în mijlocul bisericii Sfântul Epitaf (numit şi Sfântul Aer) pe sub care trec credincioşii, până sfârşitul slujbei Deniei Prohodului, care are loc în seara acestei zile.


Încă un pas spre finalizarea marelui proiect de reamenajare a Pieței Bobâlna din Dej. Deși sunt zile libere, muncitorii firmei care execută lucrările au muncit și au turnat ultimul strat de asfalt pe porțiunea dintre BCR și Germanos. Urmează ca în perioada următoare să se aplice marcaje, să se execute lucrările la sistemul de irigații al copacilor, dar și să se încheie montarea pavajului din piatră naturală.

După reamenajare, zona centrală a fost redată pietonilor, așa cum se întâmplă peste tot în lumea civilizată. Zona pietonală a fost mărită de la 3500 mp la 7200 mp, pavajul fiind din piatră naturală, care nu reține căldură și care e folosită peste tot în piețele din marile orașe europene.

De asemenea, cu toate că unii spun că zona centrală era mult mai verde înainte, cifrele îi contrazic.

Autoritățile locale transmit că în urma reabilitării Pieței Bobâlna au fost tăiați 10 copaci dar au fost plantați alți 34, de jur împrejurul pieței.

De asemenea, dacă anii trecuți erau plantate 4000 de flori, în acest an au fost plantate 6500.


O mașină a fost distrusă în totalitate de flăcări, în urma unui incendiu care a izbucnit aseară pe un drum din comuna Sânmartin. În urma apelului la 112 la fața locului au fost trimiși pompierii din cadrul Detașamentului Dej, punctul de lucru Gherla.

Forțele ISU au găsit autoturismul cuprins in totalitate de flăcări. Din fericire, în urma acestui eveniment nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale.

Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unei defecțiuni la compartimentul motor.