31 august e ultima zi în care se mai pot face înscrieri în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local.

Primăria Dej a obținut finanțarea pentru 500 de autoturisme, numărul maxim prevăzut pentru localitățile cu o populaţie cuprinsă între 10.001 şi 50.000 de locuitori.

Înscrierile au demarat în 31 iulie, iar până ieri s-au înscris în program pe site-ul AFM 243 persoane, 257 poziții mai fiind disponibile pentru dejenii care vor să-și caseze autoturismele uzate. În cadrul programului se oferă fiecărei persoane suma de 3.000 de lei, dacă renunță la autoturismul uzat pe care îl are în proprietate, fără obligativitatea de a-și achiziționa un alt autoturism.

Inscrierile se fac pe site-ul afm.ro.

⚡⚡⚡

Interact Dej, organizația non-guvernamentală și non-profit, adresată tinerilor, sprijinită de Rotary Club Dej, își dorește ca la început de an școlar să ofere rechizite elevilor care nu au foarte multe posibilități, dar își doresc să se țină de școală.

Pot fi facute donații în bani iar suma strânsă va fi folosită pentru cumpărarea de rechizite, în special ghiozdane. Vor fi ajutați la început elevii din comuna Vad, urmând ca mai apoi ghiozdanele să ajungă și la cei din Nires.

Donații se pot face pe site-ul rotarydej.ro.

⚡⚡⚡

Grădina Muzeului Municipal Dej vă găzdui joi, 31 august, de la ora 20:00, o proiecție de fim documentar în aer liber.

Cei interesați vor viziona documentarul secretul sustenabilitatii, documentar ce abordează tema sustenabilității atunci când vine vorba despre ceea ce mâncăm. Vizionarea se va încheia și cu o scurtă discuție despre informațiile din filmul documentar. Discuția va atinge puncte precum importanța reciprocității ) și modalități de a o practica.

Proiectul încearcă să aducă în atenția oamenilor importanța plantelor, fie că vorbim despre faptul că o dietă bazată de plante reprezintă o modalitate de a reduce impactul asupra Planetei, fie că plantele ne arată cum să apreciem ceea ce ne oferă Pământul în timp ce ne ajută să ne reface legătura cu acesta.

Acest documentar este recomandat copiilor cu vârsta peste 14 ani. Proiecția filmului documentar va începe la 20:30, iar intrarea este gratuită!