Dacă nu ai cu cine întâmpina noul an, o poți face în Piața Bobâlna alături de alți dejeni. Primăria Municipiului Dej marchează trecerea dintre ani în centrul orasului. Duminică, 31 decembrie, începând cu ora 23:30, dejenii sunt aşteptaţi în centrul oraşului, pentru a întâmpina anul 2024 într-o atmosferă cu muzică, alături de interpreta Gabriela Toma și tradiționalul foc de artificii la ora 00:00. Avand in vedere ca perioada sarbatorilor e cea mai stresanta pentru animalele de companie, din cauza pocnitorilor si a artificilor, recomandat este sa nu iti iei cu tine cainele si sa il lasi in siguranta acasa.


E aproape oficial! România va intra în spațiul Schengen cu aeroporturile și porturile începând cu martie 2024, iar până la finalul anului viitor există șanse să fie ridicate controalele și la frontierele terestre.

Anunțul a fost făcut miercuri seara de Ministerul Afacerilor Interne. Acest lucru înseamnă că din martie 2024, cei care călătoresc cu avionul în țările Uniunii Europene vor fi scutiți de controalele polițiștilor de frontieră de pe aeroporturile de plecare și de sosire, exact cum se întâmplă acum în cazul zborurilor interne.


Se schimbă regulile pentru cei care își dau casele în chirie. Persoanele fizice care realizează venituri din chirii din imobile aflate în proprietate personală nu vor mai avea opţiunea de a raporta aceste venituri în categoria celor din activităţi independente în sistem real astfel că, indiferent de numărul contractelor de închiriere, aceşti contribuabili nu îşi vor mai putea deduce eventuale cheltuieli pentru stabilirea veniturilor impozabile, conform digi24.

Conform sursei citate, veniturile din chirii aferente anului 2024 ar urma să fie taxate cu 10%, după deducerea unei cote forfetare de cheltuieli de 20%, fără a fi necesară justificarea acestor cheltuieli prin documente. Practic, nivelul de impozitare este de 8%, aplicat la totalul veniturilor încasate anual de către proprietar. În cazul veniturilor din chirii plătite de entităţi care au obligaţia de a conduce evidenţă contabilă, impozitul ar urma să fie reţinut de către plătitor.


Suntem în plină vacanță de iarnă a elevilor, iar aceștia se vor întoarce la școală în data de 8 ianuarie. Elevii vor beneficia și de o vacanță de ski, tot în această iarnă. De asemenea, următoarea zi liberă în afara weekendurilor o vor avea pe 24 ianuarie, de ziua Unirii Principatelor Române.

Apoi va urma o nouă vacanță, dar mai scurtă. Este vorba de o vacanță de o săptămână, numită și „vacanța de schi”. Aceasta este stabilită să aibă loc în perioada 12 februarie – 3 martie, decizia privind săptămâna liberă fiind lăsată la latitudinea inspectoratului școlar Cluj.

Modulul 4 de cursuri va începe luni, 4 martie și se va sfărși vineri, 26 aprilie. Acesta este urmat de vacanța de primăvară, de sâmbătă, 27 aprilie 2024, până marți, 7 mai 2024.

Modulul 5 de cursuri începe miercuri, 8 mai 2024 și va dura până vineri, 21 iunie 2024. Vacanța de vară începe sâmbătă, 22 iunie 2024 și elevii se vor întoarce la școală luni, 9 septembrie 2024.