Se scumpesc biletele de tren din 1 aprilie. Potrivit Club Feroviar, publicaţie specializată în domeniu, tarifele la care se vor aplica cele mai mari majorări sunt cele pentru suplimentele de pat la vagoanele de dormit şi vagoanele cuşetă, însă există şi preţuri care vor rămâne neschimbate.

Conducerea CFR Călători a explicat că majorarea este o necesitate din cauza presiunilor financiare şi operaţionale cu care se confruntă industria feroviară.

Ultima scumpire a fost făcută de compania de transport cu trenul în luna decembrie a anului trecut.


Sâmbătă spre duminică trecem la ora de vară. Astfel, în ultima zi a lunii martie ceasurile vor fi date înainte cu o oră, ora 3:00 devenind ora 4:00, iar duminica va fi cea mai scurtă zi din an. Avantajul trecerii la ora de vară este folosirea optimă a luminii naturale a zilei în activitățile de zi cu zi.

Trecerea la ora de vară poate avea repercusiuni asupra psihicului în rândul persoanelor care au nevoie de o anumită perioadă de acomodare. Medicii spun că sunt persoane care se pot confrunta cu stări de nervozitate, oboseală sau stres, din cauza faptului că nu se pot adapta atât de repede la noua oră. Poate fi nevoie de câteva zile sau săptămâni pentru ca organismul să se adapteze noilor schimbări, iar corpul să funcționeze în parametri normali.


Si tot sâmbătă spre duminică, România intră în spațiul Schengen, maritim și aerian. Măsurile sunt valabile în toate cele 16 aeroporturi din țară, cât și în cele 4 porturi maritime.

Astfel, persoanele care vor călători înspre și dinspre o țară aflată în spațiul Schengen vor fi absolvite de efectuarea controalelor vamale. Lucru care este valabil și pentru aceia care călătoresc alături de copii minori. Însă, persoanele respective trebuie să aibă asupra lor documentele care se cereau și până acum la trecerea frontierei, pentru că vor fi controale prin sondaj.

Pentru intrarea totală în spațiul Schengen, și cu frontierele terestre, încă se duc negocieri.


Sunt ultimele zile în care persoanele fizice și juridice au posibilitatea de a-și achita impozitul integral până pe anul 2024 pentru a putea beneficia de bonificația de 10% din acesta. Această bonificație este valabilă pentru cei care achită până pe 1 aprilie.

Având în vedere că astăzi e vineri, în weekend oamenii au la dispoziție variantele online de plată a impozitelor. Taxele pot fi plătite pe site-ul Primăriei Dej, prin platforma ghiseul.ro sau prin aplicația Municipiul Dej, disponibilă pe telefonul mobil.