Dejul va avea serviciu de înmatriculări și eliberare permise, dar nu încă. Deși spațiul este pregătit de mai bine de jumătate de an, iar Instituția Prefectului a făcut solicitare către MAI pentru înființarea unui punct de lucru la Dej, două zile pe săptămână, răspunsul de la București a venit cu întârziere și e extrem de vag.

Conform celor de la Direcția Generală de permise de conducere și înmatriculări, vor aproba înființarea biroului de la Dej abia când vor avea tehnica de calcul necesară, fără a avea o dată fixă. Potrivit solicitării prefectului, timp de 2 zile pe săptămână, la Dej ar fi urmat să vină angajați din cadrul biroului de înmatriculări și permise de la Cluj, o zi pentru a prelua documente și o altă zi pentru a le elibera, exact așa cum se întâmplă în prezent la Câmpia Turzii. Până recent, legea permitea doar un singur punct de lucru în plus în județ, pe lângă cel principal, însă a fost schimbată și e posibil două, în limita posibilităților tehnice. Mai exact, e nevoie ca cei din MAI să asigure calculatoarele și toate rețelele criptate pe care le folosesc la nivel național.


Sunt din nou proteste în sănătate, după ce Federația „Solidaritatea Sanitară” organizează astăzi un miting. Medici, asistenți medicali, personal auxiliat și TESA se vor aduna în curțile spitalelor din județ.

Protestul va avea loc între orele 12.00 și 12.30, în timpul pauzei de masă, fără ca activitatea unităților sanitare să fie întreruptă.

Angajații sunt nemulțumiți de banii pe care îi primesc și spun că sporurile au rămas la nivelul anului 2018, iar majorarea salariilor din acest an nu va acoperi nici măcar rata inflației. Revendicările Federației ”Solidaritatea Sanitară”, care la Cluj are peste 4.000 de membri, sunt respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale cu inflația, o creștere a veniturilor salariale reale și distribuții echitabile a creșterilor salariale, care să includă creșterea proporțională a recompensei salariale pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiții de muncă deosebit de periculoase.


Golgheterul Unirii din sezonul 2021-2022 , Mircea Manole, s-a întors la Dej, sub comanda lui Dragoș Militaru.

Atacantul în vârstă de 25 de ani, originar din Constanța, a mai evoluat la Academia Hagi, Viitorul Constanța, CS Afumați, Rapid, Luceafărul Oradea, Aerostar Bacău și CSC 1599 Șelimbăr.

La începutul anului 2022, pe baza voturilor fanilor, Manole a fost desemnat ”cel mai bun unirist”. Acesta a marcat pentru Unirea Dej în sezonul 2021-2022 de șapte ori. La fel ca data trecută, acesta va purta tricoul cu numărul 98, scrie dej24.