Întâmplare incredibilă la sediul Alpha Bank Dej. Doi clienți și un angajat au fost răniți după ce podeaua și tavanul imobilului s-au prăbușit.

Una dintre cliente a fost transferată la Cluj-Napoca, având coloana vertebrală fracturată.

Totul s-a întâmplat după ce mai mulți muncitori ar fi efectuat lucrări la subsolul clădirii, demolând și elemente din structura de rezistență a clădirii. La fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale și de pompieri. Cei doi clienți au fost transportați la spital, unde medicii le-au evaluat starea de sănătate. Unul dintre ei a suferit răni ușoare și a fost lăsat să plece după ce a primit îngrijiri. În schimb, o tânără de 37 de ani ani a suferit o fractură de coloană vertebrală, astfel că medicii au luat decizia de a o transfera la Neurochirurgie în Cluj-Napoca. Ulterior s-a prezentat la spital și un angajat al băncii, însă cu răni superficiale.

Angajații băncii spun că de mai multe zile proprietarul clădirii efectua lucrări în demisolul imobilului și i-au transmis de mai multe ori că este afectat spațiul în care își desfășoară ei activitatea. Lucrările nu au încetat, astfel că ieri o parte din clădire s-a prăbușit. Proprietarul spune însă că nu știe despre ce lucrări este vorba.

Cazul a fost preluat de polițiști și de cei de la Inspectoratul de Stat în construcții.

⚡⚡⚡

O modificare adusă Codului Rutier prevede că șoferii vor fi obligați să tragă pe dreapta din fața ambulanțelor. Mulți șoferi făceau deja acest lucru din bun simț, dar în viitor vor fi obligați și de lege.

Potrivit actualului Cod Rutier, șoferii sunt obligați să oprească imediat pe acostament sau pe carosabil în fața mașinilor de poliție sau pompieri.

Condiția este ca acestea să aibă în funcțiune mijloacele speciale de avertizare luminoasă de culoare roșie și sonore.

Propunerea de modificare a codului rutier 2023 are la bază ideea că, în cazul ambulanțelor, fiecare minut contează, spun inițiatorii. Ei consideră că măsura ar putea salva mai multe vieţi, mai ales atunci când traficul este îngreunat.

⚡⚡⚡

Peste 30.000 de oameni au trecut pragul Târgului de Crăciun „Planeta Crăciun” din Piața Unirii din Cluj-Napoca, weekend-ul trecut, odată cu deschiderea oficială.

Vizitatorii au luat parte la ceremonia oficială de deschidere, aprinderea luminițelor de Crăciun și la concertele susținute de Carla’s Dreams, EMAA, Speak Floyd sau corul de Copii al Operei Maghiare, care au marcat inaugurarea târgului.

Până pe data de 31 decembrie organizatorii îi așteaptă pe cei care vor trece pragul magic al „Planetei Crăciun” cu peste 75 de căsuțe iluminate și decorate unde vor avea loc activități dedicate copiilor, tinerilor și familiilor și unde vor fi comercializate de la cele mai delicioase produse de sezon ale producătorilor locali și internaționali, până la cadouri, decorațiuni și produse de meșteșugărit. Târgul de Crăciun va fi deschis în fiecare zi, de luni până joi de la 10:00 la 22:00.

În fiecare weekend programul târgului se va prelungi de la 10:00 până la ora 23:00.