Mare atenție dacă v-ați programat concediile în Grecia. MAE avertizează că se menţine riscul ridicat de producere a incendiilor în mai multe zone din Grecia.

Astfel, timp de două zile, turiștii care călătoresc în Attica, Argos, Evros, Kavala, Thassos, Kefalonia, Zakintos, Lefkada sau Evia ar putea întâlni incendii de vegetație uriașe, de categoria a patra. MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă şi să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfăşurare sau un risc iminent de producere a acestora.

Românilor care se află deja într-o zonă în care se manifestă un incendiu li se recomandă să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică.

MAE aminteşte că legislaţia elenă interzice şi sancţionează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc şi poate genera astfel apariţia unui focar de incendiu.

Românii care observă producerea unui incendiu pot anunţa imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgenţă) sau 199 (serviciul de pompieri).

⚡⚡⚡

Se toarnă al doilea strat de asfalt pe porțiunea cuprinsă între sensul giratoriu de la intersecția din fața blocului chinezu și sensul giratoriu din zona Policlinica CFR.

Pentru derularea în condiții optime și de siguranță a lucrărilor, circulația se va desfășura pe un sens și va fi dirijată.  Conducătorii auto sunt rugați să nu parcheze în zonele intervențiilor, iar pentru evitarea aglomerațiilor în trafic se recomandă să aleagă străzile adiacente acestora.

Lucrările se realizează în cadrul proiectului cu finanțare nerambursabilă „Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană.

⚡⚡⚡

Medicii de la Centrul de Tranfuzii Sanguine din Cluj-Napoca au făcut un apel la donarea de sânge.

Criza de sânge este acută, mai ales că acum este perioada concediilor și sunt foarte puțini donatori.

Potrivit medicilor, stocurile pentru mai multe grupe de sânge sunt zero în acest moment, iar pacienții din spitale nu au timp să aștepte.

Este nevoie urgentă de sânge din grupele

  • A – pozitiv și negativ
  • B – pozitiv și negativ
  • AB – – pozitiv și negativ.

Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine din Cluj-Napoca au făcut astfel un apel la bunăvoința clujenilor și turiștilor care trec prin oraș.

⚡⚡⚡

Austria nu ne vrea în continuare în Schengen.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, s-a întâlnit,, la Viena, cu omologul său austriac, Gerhard Karner, care se opune aderării României la Schengen, cei doi susținând declarații comune de presă la finalul discuțiilor.

Mesajul oficialului austriac a fost „foarte clar”: Austria nu susține extinderea spațiului Schengen, susținând, în continuare, că „sistemul, ca întreg, nu funcționează”.

Întrebat dacă Austria își va schimba poziția până la alegerile parlamentare din toamnă, Gerhard Karner a susținut că veto-ul Vienei „nu are nicio legătură” cu alegerile.