Sâmbătă seara, Parcul Balnear Toroc a găzduit a cincea ediție a „Toroc Fest”, eveniment dedicat tineretului, organizat an de an la finalul lunii mai. La această ediție, pe scenă au urcat artiști locali, cum ar fi Anda Domsa și SAR, dar și interpreți de renume, mai exact  – Erika Isac și Vescan. Atmosfera a fost încălzită de DJ Eugen.

Oamenii au început să meargă la Parcul Balnear Toroc încă de dinainte de ora 19, astfel că după ce muzica a început să răsune în difuzoare, locul din fața scenei a început să devină tot mai aglomerat. Momentul mult așteptat a fost acela în care Erika Isac a urcat pe scenă. Mai mulți ca niciodată, spectatorii au cântat alături de interpretă celebrele melodii manifest, prin care atrage atenția asupra faptelor de abuz și hărțuire asupra femeilor.

Ultimul artist care a urcat pe scenă a fost Vescan, care a ținut oamenii „în priză” până aproape de miezul nopții cu piese celebre, printre care „Tic tac” sau „Colegi de apartament”.

Cei mai norocoși dintre spectatori au câștigat abonamente la Parcul Balnear Toroc, baza de agrement ce se va deschide la începutul lunii iunie.


În ultima perioadă, elevii liceelor din Dej au avut parte de adevărate lecții de educație rutieră. Iar cei mai potriviți pentru a susține aceste lecții sunt polițiștii Biroului Rutier, care au mers în fiecare dintre cele trei licee din oraș: Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși”, Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”.

Sesiunile de educație rutieră au fost dedicate elevilor din clasele X – XII și au avut ca obiectiv principal prevenirea implicării acestora în accidente. S-a discutat despre Importanța cunoașterii și respectării legislației rutiere, Impactul deciziilor necugetate la volan asupra vieții proprii și a celorlalți si Conștientizarea responsabilităților fiecăruia în menținerea siguranței pe drumurile publice.


Au început înscrierile la grădiniță sau creșă. Înscrierile în prima etapă se desfășoară în perioada 27 mai – 14 iunie.

Reînscrierile copiilor care au mai frecventat grădinița sau creșa au avut loc săptămâna trecută, între 20 și 24 mai.

Pana pe 31 mai se vor colecta cererile, mai apoi, intre 3 si 5 iunie cererile vor fi procesate in faza 1, intre 6 si 10 iunie a doua opțiune, iar intre 11 si 12 iunie, a treia. În 14 iunie vor fi afișate listele cu copiii înscriși și locurile rămase libere. În perioada 17 iunie – 5 iulie se desfășoară etapa a doua de înscrieri, pe locurile rămase libere.