Un tânăr de 30 de ani din Dej a ajuns după gratii, fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune și fals informatic. Din activitățile polițiștilor a reieșit că în mai multe rânduri, pretinzând calitatea de specialist în domeniul IT și de consultant în domeniul publicitar, ajutat de iubita lui, ar fi indus în eroare mai multe restaurante.

Acesta le-ar fi garantat verbal și prin documente contabile în format electronic promovarea în diferite medii dar și realizarea unor site-uri. De multe ori lua bani de avans, dar făcea si consumație scumpă în restaurantele respective, pe care nu o mai plătea. Prejudiciul identificat până acum este de 24000 lei. Tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 zile.


A fost stabilită vacanța mobilă în școlile din Cluj. Elevii și copiii de grădiniță din județul Cluj vor avea vacanța mobilă în perioada 17 – 23 februarie 2025, conform unei hotărâri a Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Vacanța mobilă de o săptămână poate fi stabilită în oricare parte a perioadei 10 februarie – 2 martie 2025.

Elevii vor începe cursurile în anul școlar 2024-2025 pe 9 septembrie și încheie cursurile pe 20 iunie 2025, prevede structura publicată în Monitorul Oficial.

Școlile au termen până la 1 aprilie să îi anunțe pe elevi și părinți când au ales să fie săptămâna de vacanță mobilă din luna februarie 2025 și programele Săptămâna Verde și Săptămâna „Școala altfel”.

Clujul a decis deja ca toți elevii copiii de grădiniță să aibă vacanța mobilă în perioada 17 – 23 februarie 2025.


Românii ar putea fi avertizați prin sms sau e-mail, atunci când se apropie data la care documentele lor urmează să expire, potrivit unui un nou proiect de lege.

Astfel, titularii documentelor, fie că vorbim despre pașaport, permis de conducere sau buletin, vor fi informați de către serviciile publice competente de unde îşi au domiciliul sau reşedinţa, că acesta urmează să expire, înainte cu 90 de zile.

Cetățenii vor primi notificarea prin SMS sau prin e-mail, însă dacă autoritățile nu dispun de date precum numărul de telefon sau adresa, vor trimite o notificare prin poștă, la ultimul domiciliu cunoscut al persoanei al cărei document urmează să expire.


Românii cu credite luate de la instituțiile financiare nebancare vor beneficia de dobânzi plafonate. Asta după ce Parlamentul a adoptat un proiect de lege care reglementează dobânzile IFN-urilor.

Cea mai importantă prevedere este că valoarea plătită de un client nu va putea depăși dublul sumei împrumutate.

Reprezentanții Opoziției avertizează că măsura ar putea fi atacată la Curtea Constituțională, iar analiștii sunt de părere că e doar o inițiativă populistă, în an electoral. Concret, pentru creditele ipotecare, dobânda anuală efectivă, așa-numita DAE, va fi limitată la 16%, în contextul actual al dobânzii de creditare practicate de BNR. Iar pentru împrumuturile de consum, DAE nu va putea depăși 35%, scrie euronews.