Tot mai multe mașini cu probleme. Aproape 400.000 de mașini au ajuns anul trecut să fie inspectate de inspectorii registrului auto român, iar una din trei era respinsă, pentru că avea probleme de asemenea natură încât putea pune în pericol siguranța rutieră.

Cele mai multe mașini au fost respinse la reînmatriculare din cauza problemelor electrice (26%), urmate apoi de problemele la caroserie (12%) și foarte grav, probleme la sistemul de frânare (tot aproape 12%).

Nu vorbim neapărat despre o stare generală a parcului auto din România, pentru că spun inspectorii, la RAR ajung doar mașinile ce urmează să fie înmatriculate, iar în trafic sunt oprite doar cele care prezintă nereguli vizibile, însă șoferii ar putea să prevină aceste respingeri ale inspecțiilor, dacă ar face reviziile la timp.

Și nu vă gândiți că dacă pentru ITP mergeți la o stație privată, angajații de acolo ar putea fi mai îngăduitori cu neregulile, pentru că cei de la RAR pot vedea de la distanță efectuarea acestor inspecții și pot cere prin sondaj, o supraexaminare făcută chiar de ei, iar dacă se constată că inspecția nu a fost făcută corect, are de suferit și angajatul care a închis ochii dar și proprietarul mașinii.


Un tânăr în vârstă de 27 de ani din comuna Vad a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a acumulat o sumedenie de fapte penale, majoritatea la regimul rutier. S-a urcat la volanul unui autoturism deși nu avea permis de conducere, nu a oprit la semnalele polițiștilor, a acroșat mașina de poliție și a ieșit pozitiv la testarea cu aparatul drug-test.

S-a întâmplat la sfârșitul săptămânii, când seara, polițiștii au fost anunțați că un bărbat posibil aflat sub influența drogurilor conduce prin comuna Vad. A fost trimis un echipaj de poliție pentru a-l depista în trafic, dar când polițiștii i-au făcut semn să oprească, a accelerat, a acroșat autospeciala de poliție și a fugit. A fost oprit în cele din urmă în Cetan și identificat. Acolo s-a stabilit că nu are permis de conducere dar și că testarea cu aparatul drug-test a ieșit pozitivă. A fost reținut pentru 24 de ore iar mai apoi arestat preventiv pentru 30 zile.


În ultimele zile, șoferii care circulă pe străzile din Dej au observat că mai multe sensuri giratorii din oraș nu mai erau semnalizate cu indicatoare specifice, lucru care i-a făcut să creadă că vor fi desființate. În unele cazuri, au stârnit chiar confuzie în rândul conducătorilor auto, care nu mai știau după ce reguli trebuie să circule în intersecțiile respective, după cele din sensul giratoriu sau regulile dintr-o intersecție nesemnalizată.

Totul a fost însă temporar, iar sensurile giratorii rămân la locul lor, transmit autoritățile. Indicatoarele au fost înlăturate doar pentru lucrări de remediere în intersecțiile respective și au început să fie montate la loc. În unele intersecții, chiar dacă sunt cu sensuri giratorii s-au pus și semafoare pentru traversarea în siguranță a pietonilor și circularea dirijată a acestora. În momentul când semafoarele sunt pe verde, pentru autoturisme, se va respecta regula sensului giratoriu. Toate sunt sincronizate și respectă regulile de circulație, dar încă sunt în faze de testare și de reglare a timpilor, în funcție de intensitatea traficului, transmite Primăria Dej.


Echipa de fotbal Unirea Dej s-a impus cu 1-0 la Buftea împotriva CS Tunari și începe cu dreptul noul an. Golul victoriei a fost marcat de Denis Golda, intrat pe teren in minutul 64, dar care a inscris in minutul 89 din coltul careului mic, scrie dej24.

Sâmbăta viitoare, de la ora 11, Unirea Dej va primi vizita Chindiei Târgoviște, fosta echipă a antrenorului Dragoș Militaru.