A fost primul weekend în care Legea anti-risipă a intrat în vigoare și si a impus noi reguli în restaurante și magazine. Toate unitățile din țară sunt obligate să afișeze clar, fie la intrarea în local, fie în meniu, posibilitatea ca clienții să-și ia la pachet mâncarea neconsumată, iar clientul nu va mai plăti pentru ambalajul mâncării luate la pachet.
De asemenea, operatorii economici au obligația de a vinde cu preţ redus produsele aflate aproape de expirarea termenului de valabilitate sau să le doneze unor ONG-uri ori adăposturi pentru animale.
O altă măsură privind alimentația publică va intra în vigoare imediat ce inițiativa de lege va fi promulgată de președintele Klaus Iohannis. Este vorba despre inițiativa care obligă restaurantele, barurile și cantinele să ofere gratuit apă clienților care solicită acest lucru.
Dejenii care se plimbă sau pur și simplu au treabă în zona centrală a orașului au reclamat în repetate rânduri că nu există o toaletă publică unde să își poată face nevoile fiziologice. Cea care a existat în Piața Bobâlna înainte de reabilitarea zonei era nefuncțională de ani de zile, dar punerea în funcțiune ar fi fost și costisitoare, având în vedere că avea nevoie de angajați care să o întrețină.
După reabilitarea zonei centrale, provizoriu, a fost amplasată o toaletă ecologică, însă în curând va fi instalată o toaletă smart, care să se încadreze în „peisajul” urban.
Astfel de toalete au fost montate deja în marile orașe și, spre deosebire de cele clasice, nu au nevoie de angajați care să le întrețină. Toaletele smart sunt destinate și persoanelor cu dizabilități, iar după fiecare utilizare declanșează automat un program de curățare și dezinfecție, atât a podelei, cabinei dar și a vasului de toaletă, care va fi de asemenea mai apoi uscat. La finalul programului de curățare care durează maximum 2 minute, cabina va fi ventilată și parfumată.
Au mai rămas câteva zile până când cardurile de energie primite de la Stat vor expira. Prin intermediul acestor vouchere, până pe 31 martie
se pot achita facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe.
Beneficiarii acestui ajutor sunt persoanele cu venitul sub 2.000 de lei, iar voucherele au fost primite deja prin intermediul poștei române.
Plata facturilor se poate face la orice subunitate a poștei române, la poștașul sosit la domiciliu, dar pot fi utilizate și pentru cumpărarea combustibililor solizi din magazinele de specialitate, cum ar fi brichete sau rumeguș.