De la 1 iulie, salariul minim va crește la 3.700 de lei brut. Totodată, se va menține până la sfârșitul anului facilitatea acordată angajatorilor privind cei 200 de lei scutiți de taxe. Decizia a fost luată astăzi, alături de sindicate și patronate, în Consiliul Tripartitieri. Aceasta va reprezenta o creştere de 12,12%, ceea ce înseamnă o majorare netă de 242 de lei. Ultima majorare a avut loc la 1 octombrie, cand salarul minim brut a crescut la 3300 lei.

Maine are loc la Dej „Toroc Fest”. Scena editiei cu numarul 5 va fi amplasata in incinta bazei de agrement, iar concertele vor incepe de la ora 19.
La inceput, atmosfera va fi incalzita de DJ Eugen, iar mai apoi pe scena vor urca Anda Domsa, SAR, Erika Isak si Vescan.
Intrarea este libera.

Ieri, 47 de familii de tineri au intrat în posesia cheilor și a apartamentelor din blocul ANL din Dej, recent finalizat.
Blocul cu 4 etaje are 60 de apartamente, cu o suprafață între 50 și 53 mp, este dotat cu lift, are asigurate utilitățile și parcare. ”Investiția este menită să ofere familiilor tinere un sprijin pentru startul în viață, în condițiile în care accesul la locuințe adecvate devine o provocare tot mai mare pentru tineri. La inceput, vor plati o chirie modica, sub pretul pietei, dar dupa o perioada au posibilitatea de a-si transforma chiria in rata, pentru ca isi vor putea cumpara apartamentele. Criteriile de acordare sunt stabilite la nivel national de catre agentia nationala de locuinte, pe baza unui barem.

Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca a inceput astazi lucrarile la cel mai mare institut de cercetare a Inteligentei Artificiala din aceasta parte a Europei. 20 milioane de euro costa constructia institutlui, care se va intinde pe o suprafata de 13000 mp. 30 laboratoare, 15 sali de suport, toate dotate cu echipamente de inalta performanta, pentru a experimenta prototipuri în diverse domenii, inclusiv cel medical. Banii vin de la Comisia europeana.