Un șofer în vârstă de 80 de ani a ajuns la spital, în urma unui accident rutier care a avut loc pe centura ocolitoare a municipiului Gherla.

Din primele cercetări, polițiștii cred că accidentul a fost produs chiar de senior, care nu s-ar fi asigurat când a pătruns cu mașina pe DN1C de pe un drum secundar.

Evenimentul rutier a avut loc ieri în jurul orei 12:40. Conform primelor cercetări efectuate la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, în vârstă de 80 de ani, din comuna Mintiu Gherlii, care ar fi condus autoturismul dinspre DC 172B, la pătrunderea pe DN1C, a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus pe direcția Dej spre Cluj-Napoca, de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din municipiul Dej.

În urma coliziunii a rezultat rănirea bărbatului în vârstă de 80 de ani, acesta fiind preluat de un echipaj medical și transportat la spital.

Testările cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative.

⚡⚡⚡

Primăria Municipiului Dej, prin Muzeul Municipal Dej organizează proiectul cultural „Ateliere de meșteșuguri la muzeu”.

Proiectul se va derula în perioada 4-8 septembrie în curtea Muzeului Municipal Dej între orele 09:00 – 12:00 și este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani.

Participarea se face pe bază de înscriere până la data de 31 august direct la Muzeul Municipal Dej, sau prin e-mail: muzeul_dej@yahoo.com. Cei înscriși au acces la următoarele tipuri de ateliere:

  • 4 septembrie 2023 – Ateliere de mărgele
  • 5 septembrie 2023 – Ateliere de modelaj
  • 6 septembrie 2023 – Ateliere de confecționat păpuși și măști
  • 7 septembrie 2023 – Ateliere de gastronomie
  • 8 septembrie 2023 – Vizita muzeu, vizionare filme documentare despre diverse tradiții clujene

Participarea la ateliere se va face în limita a 20 de persoane pe zi!

⚡⚡⚡

Câteva zeci de angajați ai instituțiilor Ministerului Muncii din județul Cluj – AJPIS și Casa de Pensii au protestat, ieri, spontan, pentru a doua zi consecutiv, față de ordonanța care va fi adoptată și care prevede reducerea cheltuielilor publice și reorganizarea unor instituții.

Protestatarii s-au adunat tot în curtea comună a sediilor celor două instituții din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje prin care se opun măsurilor preconizate de Guvern. Angajatii spun ca nu sunt de acord cu faptul ca se iau hotarari in necunostinta de cauza, fără consultarea sindicatelor sau a angajaților din instituțiile Ministerului Muncii.

Protestele vor continua la Cluj-Napoca si in intreg judetul și în perioada următoare.