Un barbat in varsta de aproximativ 49 de ani e in stare critica, in urma unui grav accident care a avut loc ieri pe DN1C in Catcau. La fata locului au intervenit atat echipaje medicale, pompieri, medici si politisti, dar si elicopterul SMURD de la Jibou.
Conform politistilor, evenimentul rutier a fost sesizat in jurul orei 14:50. Din primele cercetari efectuate la fata locului, un sofer in varsta de 49 de ani din Dej, in timp ce circula pe directia Dej – Baia-Mare, a pierdut controlul asupra directiei de mers si a parasit partea carosabila. S-a izbit violent de un capat de podet. Soferul nu purta centura de siguranta, astfel ca a fost proiectat pe jumatate in afara autoturismului, lovindu-se extrem de puternic de beton. In urma apelului la 112, la fata locului au fost trimisi pompierii de la descarcerare, o ambulanta cu medic de la Dej dar si politistii si elicopterul SMURD de la Jibou. Salvatorii l-au extras pe sofer dintre fiarele contorsionate ale masinii, iar dupa ce a fost intubat de medicii substatiei de ambulanta Dej, a fost preluat de cei de pe elicopter si a fost transportat la Cluj-Napoca.
Politistii nu l-au putut testa cu aparatul etilotest pentru a se stabili daca a consumat alcool inainte de a urca la volan. Au fost soferi care le-au declarat politistilor ca din Dej pana in Catcau acesta avea un mers sinuos, dar nu se stie din ce motiv.

Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii a organizat ieri o grevă de avertisment. Astfel, intre orele 08-10, programul cu publicul la Casele de Pensii si AJOFM a fost suspendat, iar oamenii care aveau treaba acolo au fost nevoiti sa astepte. Angajatii au iesit cu pancarde in curtea institutiilor si si-au exprimat nemultumirile.
Principalele nemultumiri sunt legate de salariile mult prea mici fata de ale celor din alte sectoare din administratie, desi conditiile de munca sunt dificile, spun protestatarii.
La Cluj-Napoca, ieri a fost ziua in care se redistribuie locurile in bazele de tratament pentru pensionari. Au fost oameni care au mers inca de la ora 7 pentru a prinde un loc pe lista, insa au aflat ca mai au de asteptat pana dupa ora 10.
Angajatii spun ca daca revendicarile nu le sunt solutionate, vor intra in greva generala.

Peste o săptămână intră în vigoare programul Garanție-Returnare. Romanii vor plăti cu 50 de bani în plus pentru fiecare băutură cumpărată, bani pe care îi vor primi înapoi atunci când duc ambalajul gol la supermaket. În program intră ambalajele din sticlă și plastic și dozele de aluminiu. Practic, Orice ambalaj de băutură, de la 100 de mililitri până la 3 litri, pentru băuturi răcoritoare, apă plată și minerală, bere, vin. Ambalajele de ulei și lapte nu intră în acest sistem, din cauză că materialele returnate trebuie să fie curate, pentru a putea fi reciclate. Ambalajele de băuturi nu trebuie spălate, dar trebuie să nu fie turtite și trebuie să aibă eticheta , pentru a fi scanate de automatele de returnate. Ambalajele vor avea un logo special pe eticheta, care indica faptul ca pot fi reciclate, insa nu toate vor avea din prima zi, ci abia dupa epuizarea stocurilor vechi.